Hvaljeni hrvatsko-francuski deep house/jazz duo Jan Kinčl & Regis Kattie glavni su gosti drugog izdanja Slurp!-a koje će se održati 14. srpnja na tvrđavi Punta Christo. To će im ujedno biti treći nastup ove godine pred istarskom publikom, koja ih svaki put sve željnije očekuje.

Suradnja dvoje glazbenika, zagrebačkog producenta elektroničke glazbe Jana Kinčla i francuskog jazz klavijaturista Regisa Kattiea urodila je debitantskim izdanjem In Plain Sight nedavno izdanog za izdavačku kuću PDV. Radi se o deep house albumu sa snažnim temeljima u jazz glazbi koji uživo poprima oblik “live acta”. Potvrda kvalitete Jana Kinčla i Regisa Kattieja upravo je stigla u obliku objave njihovog nastupa na glavnoj pozornici Dimensions festivala na kojoj će se pridružiti velikanima glazbene scene kao što su Bonobo, Underground Resistence, Jon Hopkins, Volvox, Nina Kraviz, Petar Dundov i mnogim drugima.

Svatko tko je imalo upućen u hrvatsku scenu elektroničke glazbe upoznat je sa imenom Jan Kinčl. On je zagrebački DJ, producent, radijski urednik, vlasnik etikete, promotor i organizator čije je djelovanje vezano uz techno i house glazbu. Regis Kattie dolazi iz Amiensa u Francuskoj, a od 2010. godina njegova adresa je Zagreb, gdje je postao bitno ime lokalne jazz scene. Janova i Regisova dva oprečna svemira sudaraju se 2016. godine, a niz utjecaja od Chicago housea, acida, Detroit techna, jazza i klasične glazbe sjedinjuju se u improvizacijski live act koji je rezultirao materijalom koji se nalazi pred vama. Na albumu gostuju basist Luka Veselinović i bubnjar Mirsad Dalipi. Miks za album radio je Igor Fabris, a za dizajn je zadužena Negra Nigoević. Album sadrži 4 studijske i 2 izvedbe uživo među kojima je i kratki komad iz zagrebačkog Pločnika. “In Plain Sight” ima snažnu podršku domaćih i stranih imena elektroničke glazbe.

Uz Jana i Regisa nastupit će Tom Bug, Arsen Pavešić, Marc Grabber, Bebetto, a mlade snage predstavlja super talentirani dvojac iz kolektiva Music After DinnerAndrej Laseech i Peacefor.

Vrata su otvorena od 22 sata pa sve do 6 ujutro, a za upad ćete izdvojiti 60 kuna prije i 70 kuna nakon ponoći.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE