Cigarettes After Sex su sparnoj i znojem okupanoj dvorani Pogona Jedinstvo održali kvalitetan nastup.

Kada je u lipnju prošle godine bilo objavljeno da su Cigarettes After Sex rasprodali veliki pogon Tvornice Kulture dalo se naslutiti da će ovaj band ostvariti određenu povezanost sa našom publikom , te da će se vrlo vjerovatno ova intimna indie mašina vratiti u Hrvatsku na još jedan nastup. I tako je prošlo nešto malo više od godinu dana pa su se Cigarettes After Sex predvodeni Gregom Gonzalesom vratili u Zagreb, ali ovaj put u dvoranu Pogona Jedinstvo.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Dan prije samog koncerta, iz tabora Los Angeles Agency-a došla je objava da se koncert seli iz dvorišta Močvare u dvoranu Pogona Jedinstvo radi moguće kiše, a na kraju se ta odluka pokazala odličnom. Nekih pola sata prije početka koncerta nebo se otvorilo iznad Zagreba i kiša je počela padati. Mislim da nema potrebe da pričam svima znanu priču kako je u dvorani Pogona Jedinstvo nesnosno sparno i gotovo nemoguće izdržati više od dva sata unutar tih paklenih zidina. Točno kako je bilo najavljeno, Cigarettes izlaze pred rasprodanu dvoranu i otvaraju nastup pjesmom Truly sa njihovog debitantskog albuma. Jedna od mana zadnjeg nastupa u Zagrebu bila je činjenica da je veliki dio publike pričao tijekom čitavog koncerta i na žalost svih pravih fanova to se ponovilo i ovaj put, no u puno manjoj mjeri nego prošle godine. Nakon pjesme Keep On Loving You, čiji lyricsi izazivaju nostalgiju i melankoliju, došlo je vrijeme i za novi singl naziva Crush kojega su objavili prije 4 tjedna. U pjesmi se može čuti mali progres benda, ali i dalje je to karakterističan dream pop kojega njeguje ovaj bend.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Fanovi iz prvih redova su svaku pjesmu pjevali zajedno sa Gregom, a ostatak dvorane (onaj koji je došao radi koncerta, a ne pričanja) uključio se odmah čim je krenuo prvi takt pjesme Sunsetz i pogotovo na pjesmi K., nakon koje se Greg zahvalio Zagrebu na ljubavi koju im pruža i svima što su došli na koncert. Pjesmu Affection, koja je vjerovatno jedna od najpoznatijih njihovih pjesama, je publika pjevala zajedno s Gregom a mogli su se vidjeti i upaljači i bljeskalice u zraku kako se njišu u ritmu pjesme. Bez ikakvih zastajkivanja, odsvirali su još i pjesme Opera House, Sweet i Each Time You Fall In Love, nakon kojih se Greg opet svima zahvalio i rekao kako je ostalo vremena za još samo dvije pjesme. Lagan zvuk bas gitare stvorio je podlogu za Nothing’s gonna Hurt You Baby na kojoj se vidjelo da je Cigarettes After Sex stvarno uspostavio jednu određenu vezu sa Zagrebom, a ona je bila potvrđena na bisu. Greg se zajedno sa ostatkom banda naklonio publici, te se zaputio do štanda sa majicama gdje su više od sat vremena marljivo potpisivali ulaznice i ploče te se slikali sa velikom grupom fanova koji su ih čekali.

Foto: Milan Domagoj Vukšić

Po mome mišljenju, Cigarettes After Sex su sinoć pružili puno kvalitetniji nastup nego što je bio onaj prošle godine u Tvornici Kulture. U uzavreloj sauni Jedinstva, Greg i ostatak kolektiva dokazali su kako nisu bili samo trenutna atrakcija, a novim singlom, koji uživo zvuči odlično, dali su nam nam do znanja da možemo očekivati kvalitetan novi album s kojim će se sigurno vratiti u Zagreb.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE