Treću i posljednju noć haloo Sarajevo Beer Festivala otvorio je Obojeni program, novosadski alternativni rock bend autentičnog muzičkog izraza. Nakon toga na binu su izašli momci iz Hladnog piva predvođeni Milom Kekinom, a festival je zatvorila grupa TBF (The Beat Fleet) koja je u Sarajevo donijela malo splitskog duha.

Treću noć Sarajevo Beer Festivala otvorili su “momci” iz Obojenog programa. Da vam kažem kojom pjesmom, e to ne mogu. Na njihovu svirku dosla sam s pretpostavkom da će mi se svidjeti, ali na prvu ništa nisam razumjela. Razglas je bio jednak pozitivnoj nuli, a prve tri- četiri pjesme o odsvirali su…a kao da i nisu. Bez ikakve energije, nisu bili suglasni nikako. Meni se činilo da je to bilo “krenuli smo u market po žvake pa ajde da nešto i odsviramo”. Ali kako je to beer fest, ljudi su došli da piju pa se nije vidjelo da im je mnogo to smetalo. Uspjela sam skontati da su svirali Kad se neko nečem nada ABCD Avion. Nadam se da ću ih na nekom drugom susretu pozitivnije doživjeti.

Onda na bino izlazi torta, broj 30 na njoj. Hladno pivo puše svjećice. Uz Samo za taj osjećaj polako krećemo u vode dobrog punka. Zvuk je bio puno bilji nego na početku, a Mile svoju energiju usmjerio na publiku. Nastavili su pjesmom Mojoj majci, a nije falilo ni mnogo starijih. Bio je to kao neki presjek karijere. Čuli smo Princezu ispod neona, ali najviše mi se svidjelo izvođenje himne Für immer Punk. Pjesma koju pjevaju sa Edom Majkom se nije mogla preskočiti bez  Maajke. Teško je ful biti kul dobila je skoro pa najveći vrisak uz dobro poznate riječi “I za sve seljake, radit narodnjake”. A Pravo ja, odnosno on nikako nije mogao postati fan Celine Dion. Nisu svirali Buba švabe, jedina zamjerka. Kako smo svi isti Na ovim prostorima, prisjetio se Mile, a ni Firma nije falila. Supermen je pokrenuo pravo ludilo, a uz Nije sve tako sivo i Ezoteriju tražio se skok više. Vraćanja na bis nije bilo, koncert je završen pjesmom Konobar.

Dugo čekani TBF malo iza ponoći izlazi na scenu. Svoju svirku počinju UV zrakama  koje u ovo vrijeme možemo samo sanjati. Temperatura je bila jako niska oko 7 stupnjeva, a lipanj je, pa je krenulo zagrijavanje. Glavom i bradom nam je stigao Isus Krist, da bi poslije Kapetan Data  poveo sve u svemir. Pjesmu Mater su svi pjevali iz duše, bilo je jako emotivno 😀 . Fantastična  je napravila pravi šou, da bi Odjeb je lansiran  trajao nekih 15-ak minuta. Nakon vraćanja na bis odsvirali su Smak svita i Alles gut, da bi malo poslije dva sata iza ponoći uz utjecaj više sile svirka završila.

U saradnji sa MUP-om KS, kao i prethodnih godina Festival je proveo društveno odgovornu kampanju “Ako si pio , ne vozi”, čime se željela podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

Kada sumiram sva tri dana festivala mogu reći da je prošlo jako dobro. Bendovi su dali sve od sebe. Ove godine Elemental i Hladno pivo zaslužuju najveće pohvale. Bilo je dobrog piva i muzike. Do sljedeće godine.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE