Drugu noć sedmog haloo Sarajevo Beer Festivala slušali smo Crvenu Jabuku, Elemental i Faithless DJ set – Sister Bliss.

Iako je tijekom dana padala kiša, Sarajlije i brojni posjetitelji nisu dopustili da im to pokvari raspoloženje. Crvena jabuka uvukla se u naša srca započevši noć sa pjesmom Tvoga srca vrata. Frontmen Dražen Žerić-Žera  nastavio je dalje tjerajući kišu s prozora, što mu je i uspjelo. Bilo da je festivalski ili samostalni koncert Crvena jabukuvijek ima neki filmski nastup. Da li je to do legendarnih balada ili do njihove energije ne znam, ali svaki put Žera sa svojim pokretima i glasom napravi nešto posebno. Publika je rasplesano dočekala pjesmu Zovu nas ulice, Nekako s proljeća sjetimo se i Kemala Montena. Svoj nastup završili su starim hitom Bacila je sve niz rijeku (svemir zeku).

Oni dolaze jakim i čistim zvukom. Elemental počinje sa svirkom. Uglavnom su svirali stvari sa zadnjeg albuma Tijelo , ali nisu izostavili Romantiku, Malenu, Ljuljaj brod, Vertigo. Suradnja unutar benda osjetljiva je u ritmu svake pjesme, a kako bi stvorili još bolju atmosferu, brže su pjesme malo ubrzali, a one sporije izveli s posebnom pažnjom. Bio je to dobar trenutak za probno testiranje nove pjesme Nešto glasno. Svirka je izgledala kao “ona za raju”, bilo je dosta smijeha na bini i dobacivanja, a dobra uvježbanost Remi Shota vidjela se na prvu, ali ni suradnje sa publikom nije falilo. Jako je teško bilo završiti svirku jer se tražila pjesma više. Šlag na kraju dolazi Goli i Bosi. Rasplesani Elemental a i publika oduševljeno se rastaju.

Noć završava sa Faithless DJ set – Sister Bliss. Iako baš ne pratim DJ scenu prepoznala sam stvari koje se konstantno puštaju po klubovima Insomnia, God is a DJ, We Come One, Salva Mea. Moglo se vidjeti da ljudi uživaju.

Večeras slušamo Obojeni program, Hladno pivo i TBF.

Ulaz do 18 sati je besplatan, a nakon toga će se moći ući uz dnevne ulaznice po cijeni od 10 KM.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE