Sedmi haloo Sarajevo Beer Festival otvoren je sinoć na parkingu Olimpijske dvorane Zetra u prisustvu velikog broja posjetitelja, a trajat će do subote 23. lipnja.

Sarajevo Beer Fest je otvorio poznati glumac i frontmen Branko Đurić- Đuro, sa svojom Bombaj Štampom. Početak je bio nešto kao Da ili Da malo laganijom varijantom, da bi poslije nakon Đurine izvedbe opere, sve počelo da Trese,lupa i udara. Mogli smo jos čuti i Duborovačke trubadure, San ljetnog dana, Mrak i ja, Jogging kroz Alipašino polje. Dobro poznata i jako vrckava pjesma Često poželim dobila je svoje novo ruho i od sada je izvode kao “Splitsku pjesmu”. Kako u Sarajevu nisu svirali jako dugo, publika je uživala i na kraju smo zajedno rekli Hajde Hajde Zbogom.

Kako je noć odmicala Dino Šaran i njegove Letu štuke nastavili su da drže ritam sa publikom. I oni počinju jednom laganom pjesmicom Sami. Svirane i su i jako poznate Minimalizam Mjesto za dvoje, ali ljudi su najbolje reagovali na Bellu Donu. Usljedila je i molitva protiv kiše i obećanje da će da napiše pjesmu o sinoćnjoj noći, nešto oko kiše koja je prestala padati. Dino je također poslao poruku Podrška za Davida gdje je prepuni parking Olimpijske dvorane Zetra stao uz njega.

A onda iznenađenje noći. Dvije riječi. Kultur Shock. Poslije dvije godine sviraju u Sarajevu i počinju svoju turneju. Vidi se da svemu pristupaju jako ozbiljno i iskreno. Energija koju Đino  ali i ostatak benda imaju se rijetko može vidjeti. Na početku je pozdravio svoje školske drugare Đuru i Dinu koji su svirali prije njega, a onda smo mogli čuti Istanbul, Nadjia, Mastika, Sarajevo što je publiku jako razveselilo. Mješavina rocka, punka, ciganskih ritmova, metala i balkanskog utjecaja koji su prožeti kroz svaku njihovu pjesmu ne ostavlja nikoga ravnodušnim.  Tamni Vilajet  je dobio najviše uzvika a ni šutke nije falilo. Pred kraj je obećao samostalni koncert ali nakon izlaska novog albuma jer kao što znamo oni ništa ne rade bez novih stvari. Završili su pjesmom Zumbul malo poslije 2 sata iza ponoći.

Večeras slušamo Crvenu jabuku, Elemental i Faithless DJ set – Sister Bliss.

U suradnji sa MUP-om KS, kao i prethodnih godina festival provodi društveno odgovornu kampanju “Ako si pio , ne vozi”, čime se želi podići svijest vozača, posebno mladih, o rizicima vožnje pod utjecajem alkohola.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE