11. Demofest objavio je kompletan glazbeni program.

U revijalnom programu treće, završene večeri jedanaestog Demofesta, u subotu 21. srpnja, nastupit će dr. Nele Karajlić, grupa Goblini, kao i prošlogodišnji pobjednici najvećeg regionalnog festivala demo bendova grupa Slonz, otkrili su organizatori na današnjoj konferenciji za medije.

Navedeni izvođači se pridružuju imenima koja će zasvirati na Demofestu prve dvije festivalske večeri. Podsjetimo, prve večeri Demofesta, u četvrtak 19. srpnja, na bini festivala će svirati Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Dječaci i Wolfram, dok će druge večeri, u petak 20. srpnja nastupiti Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis i Tyger Lamb.

Na konferenciji su bili prisutni i neki od revijalnih izvođača, pa su se tako okupljenim predstavnicima medijima obratili Magnifico, Marko Louis i Vladislav Kokotović, basista grupe Goblini.

Podsjećamo, najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofest biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 eura, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 eura, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 eura. I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basist Demofesta.

Također, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na Demofestu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Naime, odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u muzičkom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove.

Ovogodišnji žiri koji će na Demofestu ocjenjivati najbolje demo sastave regiona čine Mirela Priselac Remi (Elemental), Darko Rundek, Zdenko Franjić (izdavačka kuća “Slušaj najglasnije”), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja i Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Ulaz na sve večeri Demofesta će biti besplatan do 21.00h, dok će nakon ovog perioda cijena ulaznice iznositi 5 KM. Uskoro će biti poznati i detalji dnevnog programa festivala.

Ostale detalje u vezi sa Demofestom možete pronaći na zvaničnom sajtu www.demofest.org, kao i Facebook stranici festivala.

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. srpnja na prostoru tvrđave Kastel u Banjaluci.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE