Wolf Parade je u uzavreloj atmosferi zagrebačke Močvare održao koncert za pamćenje.

Wolf Parade je definitivno jedno od najpoznatijih kanadskih glazbenih imena. Band je osnovao Spencer Krug u roku od tri tjedna kojega mu je zadala izdavačka kuća Grenadine Records. 2005. godine u srpnju izdaju svoj prvi EP jednostavnog naziva Wolf Parade, a u studenom iste godine izlazi njihov prvi album Apologies to the Queen Mary. 2008. godine svijetlo dana ugledao je i odličan album At Mount Zoomer. Na ljeto 2010. godine Wolf Parade izbacuje album Expo 86. Nakon turneje s kojom su promovirali Expo 86, iz tabora banda dolazi tužna vijest da odlaze na pauzu te ne znaju kada bi band opet mogao zasvirati. Na jesen 2017. godine, nakon izuzetno dugih sedam godina, izlazi album Cry Cry Cry koji je označio povratak ovih kanadskih velikana na glazbenu scenu. Novi album bio je razlog za svjetsku turneju u sklopu koje je sinoć Wolf Parade posjetio i zagrebački klub Močvara.

Foto: Mihael Klarić

Na moju žalost, zbog raznih obaveza bio sam prisiljen propustiti nastup osječkog trojca Harvo Jay. Stigao sam točno na njihovu zadnju stvar, ali sam u tih par minuta vidio da su dečki pružili energičan nastup okupljenima u klubu Močvara. Nakon njihovog nastupa pozornica se raščistila i samo se čekao nastup glavnih aktera večeri. Zagrebačka publika čekala je osam godina na ovaj nastup, pa kašnjenje od 20 minuta nije predstavljalo neki veliki problem.

Foto: Mihael Klarić

Oko pola jedanaest, Spencer, Dan Boeckner i Arlen Thompson izlaze pred punu Močvaru i započinju svoj fenomenalan nastup. Otvaranje koncerta bilo je u znaku aktualnog studijskog albuma pa je tako koncert otvorila pjesma Lazarus Online, a nakon nje fantastičan novi singl You’re Dreaming. Ozvučenje u klubu bilo je fantastično, prvi dio koncerta sam proveo u prvim redovima dok sam ostatak nastupa proveo na samom kraju kluba, gdje je zvuk bio čak dodatno jasniji. Jedina mana koncerta bila je nesnosna vrućina u Močvari, pa je tako dobar dio publike izlazio na terasu udahnuti malo zraka i popiti pivu. Album Cry Cry Cry, koji je bio dobrim dijelom zastupljen na setlisti, pokazao se kao odličan uradak banda nakon sedam godina pauze, sama činjenica da je publika prihvaćala nove pjesme s jednakim oduševljenjem kao i starije hitove sam je dokaz snage i jačine samoga banda.

Foto: Mihael Klarić

Valley Boy je odlična indie rock stvar sa karakterističnim Wolf Parade zvukom. Nakon novih stvari došlo je vrijeme za starije stvari, bio sam oduševljen kada sam čuo taktove pjesme Modern World sa njihovog EP-a iz 2003.  Nakon pjesme Grounds for Divorce, melodičnim uvodom odsvirali su, meni osobno najdražu pjesmu Soldier’s Grin tokom koje je veći dio publike pjevao pjesmu zajedno sa bandom. Weaponized je po mome mišljenju najbolja na zadnjem albumu, a sama izvedba pjesme bila je maestralna kao i čitav nastup. Sinoć je Močvara bila ispunjena pravim fanovima koji su napravili fantastičnu atmosferu koja je oduševila čitav band pa se tako Spencer u više navrata zahvalio na hrvatskom svima okupljenima. Polako smo se bližili kraju regularnog dijela, pa su za kraj ostavljene Shine a Light i Fine Young Cannibals nakon kojih je band na samo kratko otišao sa pozornice. Nakon skandiranja publike četvorka se vratila na pozornicu sa pjesmom This Heart’s On Fire, a za sam kraj ovog odličnog nastupa ostavljena je pjesma I’ll Belive In Anything.

Wolf Parade je Zagrebu pružio odličan koncert u uzavreloj Močvari koja je bila ispunjena fanovima koji su dugo čekali na povratak ovih kanadskih majstora indie rocka. Mate Škugor zajedno sa Super Uho, se uvijek trudi u Zagreb dovesti kultne bandove koji gotovo uvijek pruže nezaboravno iskustvo, a nastup Wolf Paradea sinoć nikako nije bio iznimka. Odlična energija na pozornici i još bolja publika zaslužni su za jedan od boljih koncerata u zadnjih par mjeseci u Zagrebu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE