Prvog dana službenog programa Sea Star Festivala “proključala” je do tada još uvijek uspavana umaška laguna Stella Maris, poznata po mirnom uljanom moru i predivnom zalasku. Zalaskom su bili oduševljeni i mnogi izvođači koji su neumorno objavljali Instagram postove čekajući svoje nastupe, dajući nam time do znanja da smo veoma blizu početku spektakla kojeg smo dugo čekali.

Zagrijali smo se, osim lagune, i mi uz sunce i temperature koje su u petak prelazile i 30 stupnjeva te u ljetnom raspoloženju napokon dočekali partijanje na šest pozornica i chillanje u deset drugih festivalskih zona – ukupno tri više nego lani. Spektakularna glavna pozornica, Addiko Tesla Stage, gotovo je duplo veća nego prošle godine i s novim, doista fascinantnim i neuobičajenim, izgledom za naše prilike u petak je bila headliner za sebe. Za desetke tisuća oduševljenih posjetitelja, status headlinera u cijelosti su opravdale njemačke DJ superzvijezde Robin Schulz i Paul Van Dyk, ali i ruski hit tandem Filatov & Karas, te domaće uzdanice Nipplepeople i Krankšvester. Obilje partijanja začinili su i renomirani regionalni asovi kao što su Edo Maajka & Band, Sajsi MC, Senidah, Dječaci koji su posebno zapalili umašku publiku kada se se jednoglasno orilo „Dalmacijo“ i prigodno za ovaj dio sezone „Punjene paprike“ te Krešo Bengalka i hip-hop velikani Tram 11 na čijem je odličnom nastupu bilo publike od 6 do 60 godina. Za publiku željnu drugačijih sadržaja organizatori su postavili Silent party stage na kojemu su hitove vrtili lokalni DJ-i, i što se nas tiče fantastičan Exotic laguna stage na pješčanoj plaži, savršen za predah i povjetarac uz zvukove afro-beata dok se lovi zalet za nastupe glavnih izvođača.

Foto: Alma Drnovac

Prvog dana festivala, tek je zalazak sunca na pokret prema pozornicama potjerao publiku koja je uživala po obližnjim plažama Stella Maris Lagune udišući festivalski zrak te neumoljivo crpila zalihe sladoleda iz obližnje trgovine. Na samom ulazu, na naše oduševljenje i na gužve naviknute festivalske guzice, nije bilo pretjerane gužve pošto su se organizatori dobro pripremili za tisuće mladih i starih koji su odlučili kraj svibnja zatvoriti sa stilom. Festival je za nas krenuo oko 22 sata kada smo nakon energičnog nastupa Krankšvestera dočekali Nipplepeople, duo koji bi da se nas pita trebao biti dio svake otvorene ljetne pozornice. Na kraju svojeg standardnog nastupa, u kojem doživimo 2-3 verzije pojedinih singlova, izveli su famoznu obradu Zdenke Kovačiček, a onda je i nastala opća “Frka”. Frka nas je pokrenula na Nautilus stage gdje smo odlučili poslušati malo hip-hopa, prvo iz grla još uvijek donekle mladih Dječaka, a onda i od veterana i favorita svake publike, jednih od rijetkih pravih legendi hrvatske hip-hop scene – Tram 11. Možda su malo zahrđali, ali nastupima se to vrlo lako izgladi, tako da se veselimo svakom budućem jer njihov “vajb” ipak nitko na festivalu nije uspio nadmašiti!

Foto: Alma Drnovac

Ipak, publika je najželjnije te večeri čekala EDM zvijezdu Robina Schulza kada se naizust pjevalo hitove “OK”, “Sugar”, “Sun Goes Down” i druge bisere iz njegova aresenala. Robin je za tu priliku sletio na pulski aerodrom privatnim avionom ravno s Ibize. Orile su se i “Don’t Be So Shy” i “Time Won’t Wait” od Filatova & Karasa. Naravno, večer ne bi bila ista bez trenutačno najzaraznijeg hita u cijeloj regiji, pa je prizor kada svi pale mobitele i snimaju dok Senidah izvodi “Slađanu” jedan od klipova koji će ovih dana iskakati na svakom kutku društvenih mreža. Samo finale nije moglo proći bez trance magija Paul Van Dyka čija je himna “For An Angel” izazvala pravu katarzu uz prve zrake sunca nad umaškom lagunom Stella Maris. Van Dyk je pokazao zbog čega toliko dugo traje njegova magija, a publiku je ostavio u totalnom transu te su mnogi jutro nastavili u obližnjem American baru na afteru uz zvukove deep housea.

Foto: Službena Facebook stranica Sea Star Festivala

Drugi dan festivala bio je posvećen putujućoj ludnici zvanoj Dimitri Vegas & Like Mike koji su doveli publiku do krajnje erupcije, a njihov nastup bio je suvremeni ekvivalent stadionskom rock spektaklu. Opravdavši titulu svjetskog broj 1 DJ dua, priredili su show koji je publiku doslovno raspametio. Konstantnu euforiju gradili su kroz svoje udarne numere, ali i vlastite remixe najvećih hitova planete, uz zadivljujuće scenske efekte koji su se kretali od vatrometa do vatrene stihije s gigantske pozornice, a atmosfera se podigla na još višu razinu kada su razvili hrvatsku zastavu, da bi u samom finalu skinuli majice i pozvali sve da učine isto. Prizor kakav se više ne može vidjeti ni na najluđim nogomentnim derbijima. Također, i britanska scenska atrakcija, grupa Hurts, sinoć je izvela vrlo emotivan nastup uz njihove najveće hitove i žestoke gitarske dionice koje su podsjetile zašto slove za jedan od najboljih koncertnih bendova današnjice.

Foto: Službena Facebook stranica Sea Star Festivala

Sea Star Festival je tako opravdao titulu najboljeg novog festivala u Hrvatskoj, kao i popravio početnički dojam od prošle godine te na najbolji mogući način “Sea Startao” dugo festivalsko ljeto u regiji čija je najviša točka svakako njegov matični EXIT Festival (od 12. do 15. srpnja), koji ove godine ponovno ponosno nosi titulu službeno najboljeg velikog festivala Europe.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE