Ovih se dana poprilično priča o novom, odnosno drugom izdanju Massive Infection Festivala u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Jedan od bendova koji će zasvirati na MIF-u jest danski hardcore stoner sastav LLNN, čijeg smo pjevača i gitaristu Christiana Bonnesena priupitali nekoliko pitanja povodom njihovog premijernog nastupa u Hrvatskoj i Zagrebu.

Dvodnevni festival održat će se od 9. do 10. svibnja u Vintage Industrial Baru, a na pozornici ćemo po danima moći vidjeti raznolike i uhu primamljive sljedeće izvođače:

9.5. (srijeda)
Eyehategod + Killed A Fox
10.5. (četvrtak)
Bison + LLNN + Brain Production

Pozdrav ekipa i hvala vam na odvojenom vremenu! Možete li predstaviti vašu glazbenu karijeru i vaš rad hrvatskoj publici?

Pa, već se neko vrijeme nalazimo u drugim projektima i bendovima, ali LLNN postoji od 2014. godine. Rasmus G. Sejersen i ja sviramo zajedno otprilike već deset godina.

Svirate prvi put u Hrvatskoj, ako se ne varam. Poznajete li rad nekoga od naših glazbenika, ili glazbu bilo koje glazbene scene s prostora Balkana?

Prvi nam je put u Hrvatskoj, tako je. Osjećam se neupućeno kada kažem “ne”, ali nažalost ne znam mnogo o glazbenoj sceni na Balkanu. Ali, to je super stvar oko turneja. Možete se upoznati sa super ljudima i dobiti uvid u druge vrste kultura i bendova, to je vrlo inspirativno.

Možeš li nam reći nešto više o kopenhaškoj metal i stoner sceni, publici, koncertnim prostorima, odnosima između glazbenika itd.?

Mi zapravo ne pripadamo stoner sceni kao takvoj, više naginjemo hardcore bendu. Barem se tako mi vidimo. Ali imamo veliku glazbenu scenu u Kopenhagenu, pogotovo u mračnijoj vrsti metala.

Vaša glazba sa synth-efektima često kreira distopijsku, postapokaliptičnu atmosferu. Molim te, opiši hrvatskoj publici proces dogovaranja unutar benda oko stvaranja atmosfere u vašem zvuku na nekom od albuma ili u radu grupe općenito?

Imamo veliku sinergiju unutar grupe i znamo što funkcionira i što ne. Obično pokušavamo više vizualno pisati našu glazbu, što znači da pokušavamo zamisliti stvari i prizore dok stvaramo glazbu. Kod nas to djeluje.

Nedavno ste objavili novi album pod nazivom “Deads” koji je ubrzo dobio sjajne reakcije i veliki interes europske metal scene. Možete li nam ukratko reći – kakav je bio proces stvaranja albuma, njegovih tema, aranžmana, tekstova, nešto o produkciji i zvuku…

Sranje…Vrlo sveobuhvatno pitanje. Ima puno posla koji ide u stvaranje albuma. Ne bih znao gdje početi s ovim pitanjem. Snimili smo album u 4 dana i proveli oko 14 dana stavljajući synthove na prava mjesta. Teme na kojima se album usredotočuje su moderno ropstvo, kapitalizam i slične stvari.

Pročitao sam da su neki od filmskih sound-dizajnera pokazivali interes za vaš ambijentalni zvuk. Pronalazite li neku inspiraciju u istaknutim ili indie filmovima, preciznije, u njihovim zvukovima? Imenuj jedan, dva ili više filmova koji mogu ilustrirati album ”Deads”.

Teško je svrstati sve u jedan ili dva filma. Mi smo uistinu spužve kada je riječ o pronalaženju inspiracije, no ipak, neke od mnogih inspiracija pronalazimo u radovima Johna Carpentera i Vangelisa.

Što misliš, može li heavy glazba napredovati još više u tehnološkom smislu u budućnosti?

Pretpostavljam da može. No i dalje ćete trebati ljude koji će je svirati.

Koji su planovi LLNN-a u nadolazećem periodu, promocija albuma, možda neki videospot, ljetni festivali?

Trenutno smo na turneji od mjesec dana s Bisonom. Poslije toga uzet ćemo zasluženi odmor i fokusirati se na neke ljetne festivale.

Koja su vaša očekivanja ovogodišnjeg Massive Infection festivala u Vintage Industrial Baru?

Očekujemo odsvirati odličan koncert u kojemu će ljudi, nadam se, uživati.

…i posljednja stvar – pošalji poruku za hrvatsku publiku prije svirke?

Hvala vam što čitate ovo i nadam se da se vidimo na svirci u što većem broju!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE