Proteklog petka, imali smo priliku svjedočiti još jednom reunion koncertu na našem glazbenom podneblju, a kao i na većini reunion koncerata zadnjih godinu dana, riječ je o reperima.

Naravno, Dregermajster Crew ne povlači identičnu masu kao što je to bilo u slučaju Tram11 ili što će vjerojatno biti sa Neredom i Stokom, ali ekipi koja „poznaje građu“, bilo je jasno da je Boogaloo ‘place to be there’ ovog petka.

Najveći veseljaci među reperskim klikama i prva grupa koju se može nazivati „hrvatskim Wu-Tang Clanom“ (sada bih tu mogao dodati i K.R.A.S.T.), pet su godina diskografski šutjeli a nešto kraće koncertne. Kako su se sada zahuktali te planiraju objavu novog materijala, o čemu su više Rofellos i Djubre detaljizirali u intervjuu prije koncerta, red je bio da i oni održe povratnički koncert.

Kako rekoh, mjesto radnje bio je Boogaloo, pod okriljem Mic Drop programa, a najveći problem početkom večeri bio je prolom oblaka i kiša koja je potencijalno zatrala želju nekih slabovoljnijih da dođu na koncert i poprilično se obliju s ekipom, kako to nalaže tradicija Dreger koncerata.

Predgrupe prije Dregera bili su izdanci TDK labela, Žaegulj ZIM, Shegspir uz Tiborovu ispomoć koji su pomogli zagrijati ekipu koja se još uvijek više druškala vani, pod sigurnim okriljem vlastitih alkoholnih derivata prije ulaska unutra.

Hypeman za vrijeme njihovog nastupa bio je Rofellos, koji je nakon završetka T(v)rdokorovaca vjeran svojim alkoholnim navikama veseljački dočekao ostatak klike Dregera na pozornici. I počeli su žestoko, željni zajedničkog koncerta i propisane seljačije uz to.

Redali su se neki mini-hitovi iz tog plodnog „2010-2013“ razdoblja (1000€, Nemoj strugat glavom, Cmok, Slang Like This), bacale su se razne pošalice, a premijeru su doživjele i neke nove pjesme koje će tek ugledati svjetlo dana, ili one koje su ga nedavno ugledale (2.0).
Poseban performans za posjetitelje izveo je i vinkovački beatboxer i jedan od doajena ovog neslužbenog elementa hip-hopa, Mislav Medić Lil’ Bear, koji je nakratko postao Dreger. Također, da showa nije nedostajalo, pokazao je Zembo koji je stage diveao i prilikom tog bacanja publici u naručje prošao neozlijeđen, a kolao je dovoljno dugo da mogu reći kako je odlično prošao, obzirom da brojnost u publici (ne više od 100-150 ljudi, U TOM MOMENTU) nije previše obećavala.

I tako su Dregeri uz propisne pozdrave zahvalili svima koji su došli i svojim prisustvom uvečali ovaj mini-reunion, a potpisnik ovih tekstova i poseban cjenik Dreger djela dobio priliku nakon više vremena ponovno posvjedočiti (i biti sudionikom) dobrom starom Dreger-partyju. Afterparty za one koji su ostali, nastavio je rezident trap programa Samo Kaos, Marac.

Foto: Marko Plečko

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE