Četiri godine nakon posljednjeg izdanja “Stablo” stiže i “Sloboda”, četvrti studijski album hvaljene kantautorice Nine Romić.

Dva singla, Svjetla i Sad kad je gotovo, Nina Romić predstavila je publici krajem prošle godine vrativši se s kratke pauze u kojoj se posvetila majčinstvu, a sada njima pridružuje osam novih pjesama sklopljenih u pomalo mračno, ali duboko i snažno djelo koje slušatelja uvodi u njezin osobni, unutarnji svijet. Prve pjesme napisala je još 2015. godine, no tada se zbog rada na promociji zadnjeg albuma “Stablo” nije mogla u cijelosti posvetiti radu na novim materijalima.

Pjesme su nastajale zadnje dvije – tri godine, a odlučila sam ih snimiti krajem 2016. nakon glazbene pauze u kojoj sam postala majka malog dječaka. U međuvremenu sam mijenjala postavu, došao nam je mladi basist Karlo Cmrk, pa sam uz dotadašnje suradnike Freda Lanza i Petra Cvahtea u proljeće i jesen 2017. snimila svojih deset autorskih pjesma. Pauza mi je pomogla da se usredotočim na ono što sam u tom trenutku radila, da sagledam širu sliku kroz jedne “drugačije” oči. Pomogla mi je da se vratim sebi i da prepoznam i lociram svaku emociju i odakle dolazi. Nije me više strah padova, o njima i pjevam u nekim pjesmama. Mislim da je ovo moj najhrabriji album.” – ovim riječima Nina Romić opisuje svoj novi album.

Album je snimljen u Rojcu, u bivšem studiju Partyzan s iznimnom ekipom. Tu je Marijan Jelenić (Nola) u funkciji producenta i snimatelja te Perica Šuran koji je radio i miks i master snimaka. Na albumu Nina predstavlja i instrumentalni iskorak – mini brass sekciju koju je predvodio Alen Bernobić. 

I cover albuma prati osnovnu misao i nit vodilju – asocijaciju slobode. “Ideja za cover se rodila dok sam u suradnji s dizajnerom Markom Nakićem na glas razmišljala koje su moje asocijacije na riječ “sloboda”. Znala sam da želim da cover bude svijetao i čist, a nekoliko asocijacija bile su i rađanje, izlazak iz vode, prijelaz u nešto novo,  tako da su nas i dovele do finalnog rješenja kojeg su realizirali Kasandra Draganić u ulozi make up artistice i Zvonimir Ferina, čovjek iza objektiva. Jako smo zadovoljni finalnim rezultatom, a bome sam počastila i svoju kožu najekskluzivnijim mliječnim tretmanom!” – objasnila je Nina.

Kako njezin novi album zvuči uživo možete čuti 24. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će glazbenica u pratnji svog benda održati koncert.

FB EVENT 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE