Sutra rokaju povratnički koncert, a danas su gosti našeg intervjua – riječ je o reperima iz grupe Dregermajster Crew. Posjetimo se prvog intervjua s grupom u tu čast.

 

Nakon gotovo pet godina, ponovno intervju sa notornim Dregerima – što se promjenilo u proteklih pet godina unutar strukture Dregera, neki članovi više nisu u grupi nakon posljednjeg intervjua?

Rofellos: Dogodilo se ono kaj se prirodno događa u našim godinama. Ljude život odnese na svoju stranu. Kiddara nam je postao tatek, pa većinu svojeg vremena ulaže u svoju familiju, što je dalo prostora za neke nove formacije, nove zvukove i nove ideje. Kali momentalno ima situaciju gdje radi na svojem fizičkom zdravlju pa nije u mogućnosti i interesu da sudjeluje. Chill se sprema za odlazak iz države pa je posvećen tom. Svatko od nas je u tih par godina kada nas nije bilo imao svoje side projekte, pa su se neki posvetili tome, ali i dalje tu smo, i vraćamo se jakiji nego ikad!

Djubre: Stara ekipa, nove ideje, nova energija. Većini nas ovo nije prioritet, ali je svakako gušt. I dio svog slobodnog vremena se odvaja na novi Dreger. Već sad se isplatilo… o tome u nastavku.

 

Tko sve danas „aktivno“ sačinjava Dregere?

Rofellos: Kao ekipu ili pokret i dalje je to nekih 20-30ak ljudi, i dalje smo horda u Dreger majcama, a muzičku sekciju sačinjava 7 ljudi: Zembo, Tibor, Bili, Feco, Djubre, Johnnie i ja (Rofellos).

Novu pjesmu, nazvanu 2.0, nedavno ste objavili uz prateći spot potpisani samo kao Dregermajster – što se dogodilo sa ‘Crewom’?

Rofellos:  Zembo je htio nešto novo, nešto divlje pa eksperimentiramo, većina nas ionako zovu Dregeri, pa idemo malo kraće. Službeni naziv je i dalje Dregermajster Crew, ali kolokvijalni je Dregermajster ili Dregeri.

 

Odnedavno djelujete u vlastitom studiju, priprema li se još novih pjesama?

Rofellos: Da, cijeli proces povratka je bio vezan uz dva smjera, jedan koncertni, a drugi muzički. Prvobitno je plan bio dovršiti Pop Album/ Svemu je kumovao alkohol album ali to je bilo rastepeno na sve strane pa smo odlučili krenuti iz nule. Momentalno je pri završetku sedam stvari i spot. I sami smo pomalo iznenađeni sa elanom, produktivnošću i brzinom kojom se stvari odvijaju!

Djubre: Na našem prvom sastanku nakon 5 godina, bilo je govora o završetku tog Pop Albuma. Bilo je čak govora da ćemo to izbacit, odradit konc i završit priču. Sastanak je otišao u sasvim drugom smjeru. Zembo je pustio beatove i dao svoju viziju nastavka Dregera, mi smo se nabrijali, složili oko ideje i krenuli u njenu realizaciju. Brzo se našao prostor za studio, počela su okupljanja, zajednička snimanja i sve to zajedno je dalo dobar temelj za nastavak.

 

Te 2013. objavili ste posljednji album, Šampionat: Borba, frente, borba! – postoje li ambicije za novi album Dregera u  budućnosti?

Rofellos: Na novom albumu se radi punom parom, brže od očekivanog. Vlastiti studio nam je dao mjesto za stvaranje, svojevrsnu bazu operacija, koja je uvijek prije bila Kidov stan, a sada je zaseban prostor!

Djubre: Sve stvari koje smo do sada napravili su nastale vrlo brzo, zajedničkom energijom. Kao što su Dregeri i do sad radili, tekstovi i refovi nastaju na licu mjesta i odmah se snimaju nakon što Zembica izloži bombu od beata. I svatko od nas je svojom izvedbom na traci utjecao da trake ne budu jednolične i dosadne. Mislim, ne ulažemo neki preveliki trud oko toga da baš budemo različiti na trakama, jednostavno sve nekako lako teče samo od sebe i utiče u jednu lijepu cjelinu. To je tako kad se dvoje, troje ili u ovom slučaju sedam složi oko jedne ideje. Onda je sve moguće. Promijenili smo se i osjeti se dašak ozbiljnosti, a da se istovremeno ne izgubi neozbiljnost koja je zaštitni znak Dregera. Jer ipak… mi smo najgori. Nikad nam nije bio veći gušt od ovog projekta. Ne govorim samo u svoje ime.

Nastupate u zagrebačkom Boogaloou sad 4. svibnja, što se svega sprema posjetiteljima?

Rofellos: Svega i svačega, ponešto gostiju, ponešto novih ponešto starih stvari, dosta interakcije, par vrckavosti i tako to!

Djubre: Nećemo ostavit publiku gladnom i žednom!

 

Imaju li, nakon Zagreba, Dregeri drugih datuma za koncerte?

Rofellos: Momentalno nemamo, želimo krenuti od toga da vidimo kako funkcioniramo nakon toliko godina opet zajednu te se fokusirati na album pa polagano nakon toga!

Djubre: Da, nismo išli dalje od prvog koncerta. No do sada smo uvijek nakon izlaska albuma radili promociju pa vjerujem da će se i to ostvariti.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE