U gradu u kojem se, nažalost, već jako dugo mogu čuti isključivo melodije lošeg autotune-a, popraćeni i ovako lošim vokalnim sposobnostima, otkrili smo kolektiv koji se bavi ‘’doziranjem’’ techno glazbe za sve one koji još uvijek vole i željno iščekuju underground beatove.

Kako je sve počelo? Na samo ljeto davne 2009., kako kaže Alen Vladisavljević (jedan od pokretača Techno Doze), obilazeći razne techno party-e po Zagrebu i upoznavajući brodske i zagrebačke DJ-e, došli su na ideju promoviranja techno scene Slavonskog Broda i njegove okolice. Zainteresiranost je rasla sve više, a svoj vrhunac je doživjela na ViperXXL-u u OTV-u kada su dečki sami sebi obećali da to što su tamo vidjeli moraju dovesti u Slavonski Brod. Tada je bilo jasno da to nije bila jedna od onih ideja koje ostanu samo puka misao u datom trenutku. Ubrzo nastaje SB ELECTRONIC MUSIC LOVERZ (Današnja SB Elektronika).

Događaji nakon toga kao što su: Instinct, Rave ‘N’ Roll, Astralis, Hard²Core predvodili su tome da 2013. godine dolazi do osnivanja Techno Doze, a prvi party ovjekovječili su zagrebački techno duo F.O.R.M. live! Od tada su mnogi prepoznali važnost ‘’doze’’, pa su tako na evente dolazili brojni partijaneri (i DJ-evi) iz Nove Gradiške, Požege, Vukovara, Osijeka i Vinkovaca (Naša Stvar). Najkraće rečeno, Techno Doza je ubrzo postala sinonim dobre glazbe u Slavonskom Brodu!

Dečki kažu da sve to ne bi bilo moguće organizirati bez pomoći brodskog kolektiva ESAA! Association-a, novogradiškog Fresh Air Party-a  i techNOVAtion-a te požeškog Ground Zero-a kojima se ovim putem zahvaljuju na pruženoj pomoći.

Slavonski Brod

Zanima te kakva to atmosfera prati Techno Dozu? Super! Nakon niza uspješnih party-a i dosadašnjeg puštanja svakakvih techno zvukova, svoj 5. rođendan odlučili su proslaviti uz svjetski poznato ime. Naime, kao glavna gošća dolazi ukrajinska DJ-ica Marika Rossa! Uz nju će još nastupati i domaća ekipa kao što je Xenex (Vu), Ertax (SB) i Karlo Matijević (NG). Detalje o ovom eventu možete pročitati OVDJE, a svoju techno dozu primiti 30. ožujka!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE