Upoznajte Sixth Sense – kolektiv zadužen za približavanje raznolikih techno zvukova publici diljem Slavonije.

Danijel Novoselović i Toni Bukić, dvojac koji od kraja 2015. godine djeluje u Osječko-baranjskoj županiji pod zajedničkim imenom Sixth Sense vraća se na scenu i to počevši s osječkim klubom Oxygene. Cilj im je upoznavanje regionalne publike s techno žanrom kroz dovođenje raznih međunarodno priznatih izvođača kao što su: Lea Dobričić, Tomy DeClerque, OETAM, Marla Singer te ostali. Ususret novog nastupa popričali smo sa Danijelom (DA:LE), stoga pročitajte u nastavku teksta što nam je imao za reći.

 

Recite nam nešto ukratko o sebi, što predstavlja Sixth Sense i koji glazbeni izričaj obuhvaćate?

Moje ime je Danijel Novoselović i činim jedan dio Sixth Sense kolektiva koji je počeo sa organizacijom i promoviranjem techno glazbe u Osijeku u prosincu 2015. godine. Sixth Sense predstavlja zapravo naš pokušaj da osječkoj publici predstavimo našu viziju techno glazbe i kroz određena gostovanja DJ-eva prezentiramo to na najbolji mogući način. Glazbeni izričaj koji kroz naš program obuhvaćamo je kao što sam spomenuo techno, ali u svim njegovim inovativnim i raznolikim oblicima. Prije svega želimo pružiti našoj publici nešto drugačiju glazbu koja iskače iz okvira onoga što slušaju svakodnevno i koja će ih osim samog poticaja na ples dodatno zaintrigirati.

Tko se sve nalazi u projektu i čime se članovi bave u životu?

U projektu osim mene sudjeluje i Toni Bukić (Sub Effect) te obojica od samih početaka jednako sudjelujemo u radu cijelog programa i dogovaramo sve daljnje korake. Dugo je postojao plan za pokretanjem, a krajem 2015. smo konačno krenuli sa trudom i ulaganjem u projekt za kojeg smo vjerovali da ima potencijala i nade među novim, mladim i alternativnim generacijama u Osijeku i okolici.
Početkom 2017. nakratko stajemo sa radom Sixth Sensea, ali ostajemo aktivni na sceni te Toni postaje član osječkog kolektiva Traum, a ja nastavljam svoj rad u Splitu kroz Underwater program u klubu Zenta.
Uz DJ-ing tu je naravno i puno drugo stvari u kojima smo aktivni te osim što pravimo i prve korake u produkciji glazbe Toni se još bavi i digitalnim marketingom, a ja pokušavam privesti kraju studij elektrotehnike u Splitu.

Postoji li neki krajnji cilj kojeg pokušavate postići? Napredovati u nekom smislu popularnosti ili jednostavno promocija elektroničke glazbe vam je jedini motiv?

Krajnjeg i konačno određenoga cilja nema, jer kako napredujemo tako se i ciljevi samo pomjeraju prema naprijed. Zasigurno da nam je jedan od ciljeva da uspijemo u onome što volimo i živimo od toga u budućnosti. Što se tiče samog Sixth Sensea tu nam je cilj nastaviti iskazivati svoje glazbene stavove kroz setove i goste te pokušati educirati ekipu o novim kvalitetnim izvođačima i glazbi.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE