U četvrtak, 5.travnja, u Vinategu vas čeka melankolična večer pop-folk-punka koju vam spremaju dva odlična domaća benda – varaždinsko-zagrebačko-beogradski Seine i pulski NLV

SEINE

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov ”Valcer za kraj” pojavljuje na prvoj kompilaciji regionalog ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi.

Nakon povratka solo karijeri, Seine danas , uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

NLV

NLV je bend iz Pule. Svoj prvi EP izdaju u travnju 2014. godine pod nazivom „…and who are you?“. Nastao je u producentskoj suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola), a sam naslov izdanja je odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda NLV – „Nikol, Luka i Vedran“ koje ljude najčešće podsjeća na ‘gažerske bendove’ te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. S objavljenim EP-em osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih izdanja. Glazba im se, ujedno, koristi kao soundtrack za dokumentarnu seriju ‘Generacija Y’ Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine.

Svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na zagrebačkom INmusic festivalu te Medvedgradskim glazbenim večerima, Jelen DemoFestu u Banja Luci, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Feel So Fine Weekend-u na Krku…

U travnju 2016. godine objavljuju singl ‘Sisters of the Sun’ čime najavljuju svoj debi album naziva ‘NLV‘. Isti su objavljili pratećim singlom ‘Bitter’. Producent je ponovno Marijan Jelenić. Album biva izrazito hvaljen od strane medija, kritičara i publike te se svrstava u top 10 domaćih albuma 2016. U siječnju 2017. godine objavljuju video spot u jednom kadru za singl ‘Look Around You’. On plijeni pažnju medija i slušatelja, a u siječnju 2017. održavaju promociju albuma u rasprodanom malom pogonu Tvornice kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, a na dan koncerta će biti dostupne po 55 kuna. Pretprodaja je organizirana u Vintageu i Dirty Old Shopu.

Služeni događaj pogledajte ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE