Tri godine nakon zadnjeg koncerta u Zagrebu, Comeback Kid vratio se pred hrvatsku publiku i to u zagrebački KSET zajedno s predgrupama Ponor i Comminor.

Prošlog četvrtka imali smo prilike uživati u pravom hardcore spektaklu. Nažalost, rijetko u Zagreb dolaze ovakva imena na hardcore punk/melodic hardcore sceni, no to svaki puta rezultira izvrsnom posječenošću i predobrom atmosferom. Ovoga puta tri su benda pošteno napunila KSET, a na koncert se čekalo i prije njegova početka.

Večer je otvorio zagrebački Ponor, bend koji je nerijetko gost u zagrebačkim klubovima. Set se sastojao od dobrog presjeka dva studijska albuma koja su do sad izdali. Set je tehnički bio izvrstan, bez ikakve greške, no to za ovaj bend nije nikakvo iznenađenje. Mislim da ne postoji bend koji je mogao bolje otvoriti večer jer se već za vrijeme njihova nastupa atmosfera digla na zavidnu razinu.

Pročitaj naš intervju s Ponorom.

Foto: Marko Plečko

Sljedeći na binu stali su Comminor, švedski female-fronted punk rock bend. Niti njima nije strana zagrebačka publika, obzirom da su već svirali na InMusic festivalu i održali mini turneju. Nastup ovog relativno mladog benda može se sažeti u dvije riječi: čista energija. Malo su neobični u svom nastupu koji je možda nekome “too much”, no na kraju sve to ispada simpatično. Iako nisu glazbeno nešto pretjerano inovativni, eventualne manjkavosti dobro nadomještaju melodičnošću i energijom u scenskom nastupu.

Foto: Marko Plečko

Napokon, na stejdž popeo se Comeback Kid. Za prvu pjesmu odabrali su Do Yourself a Favour, jedan od singlova s albuma Symptoms+Cures i jednu od svojih poznatijih pjesama. Osobno, mislim da je to idealna pjesma za otvaranje jer je brza, energična i agresivna u svom pristupu – kako se od njih i očekivalo. Publika se zagrijala i nije se hladila sve do kraja koncerta.

Foto: Marko Plečko

Iako su izdali novi album prošle godine, set se nije oslanjao samo na nove stvari već je bio sastavljen od singlova i najvećih hitova – bez obzira na datum njihova izdavanja. Od dvadesetak pjesama, samo četiri bile su s najnovijeg albuma. Od prve do zadnje stvari nastup je bio na svjetskoj razini. Odsvirali su izvrstan presjek svih svojih albuma i napustili pozornicu bez bisa. Ispunili su sva moja, a i tuđa očekivanja.

Večer puna energije, stagediveanja i singalongova dokazala je da scena u Zagrebu još uvijek postoji i potencijalno zainteresirala organizatore koncerata da se ubuduće više pozabave ovakvim koncertima.

Foto: Marko Plečko

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE