Dobro poznati reggae i psiho rock kolektiv Zoster po prvi put će 12. januara nastupiti u sarajevskoj Jazzbini. Koncert je najavljen za 21:00, kada će publika imati priliku da se raspleše.

Grupa nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolio herpes zoster, virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa i vremenom se širi, a grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva. Grupa Zoster iza sebe ima četiri studijska albuma koja možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada” i “Srce uzavrelo”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija. Uskoro ocekujemo 5. studijsko izdanje Zostera. Nadamo se ne predugo.

 

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Goran Rebac – bubnjevi.
Ulaz je 15 KM za stajanje, a 20 KM za sjedenje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE