Lagano privodimo 2017. godinu kraju te iz velikog broja novih studijskih izdanja domaćih izvođača izdvajamo suradnje koji su nas oduševile.

6. Miki Solus – Lastavice (feat. Lucija Šerbedžija)

‘E, sad, to je lijepi šlager – nema pizdarija u pjesmi, jer onda ne bi bio šlager,’ savršeno opisuje ovu pjesmu sam autor. Iako je kao singl izašao krajem prošle godine, ovaj pomalo atipični duet za Mikija Solusa svoje mjesto pod suncem pronašao je kao dio albuma Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama.

5. Jinx – Maradona (feat. Davor Gobac)

Još jedan prošlogodišnji singl koji je početkom ove godine dugo žario i palio top listama, a u svibnju se našao na studijskom albumu Pogrebi i Pomiriši. Yaya i Gobac savršeno barataju ovim spojem soula, rock’n’rolla i mjuzikla, a zanimljivo je da je bend za finalni miks ove pjesme angažirao i Marka Saundersa, britanskog producenta koji je u dosadašnjoj karijeri surađivao i s glazbenicima kao što su David Bowie, The Cure i Depeche Mode.

4. Dubioza kolektiv – Autopilot (feat. Dino Šaran)

Dubioza je u tjednu uoči nastupa pred prepunom Arenom Zagreb izdala Pjesmice za djecu i odrasle, a među devet pjesama sakrio se i ovaj mali dragulj. Bend je izjavio da je glavni beat za njihovu osobnu omiljenu stvar s najnovijeg albuma nastao u suradnji s Deaf bendom Dlan iz Zagreba, ali da je tek naknadno s Dino Šaranom postala onakva kakvom ju danas slušamo.

3. Hladno Pivo – Soundtrack za život (feat. Josipa Lisac)

Dečki iz Gajnica i neprikosnovena diva hrvatske scene koja je ove godine proslavila 50 godina karijere priredili su nam najneobičniji duet 2017. 14 godina nakon objavljivanja Šamara, albuma za koji je napisana ova pjesma, Hladno Pivo je ušlo u studij kako bi snimilo materijal za Greatest hits koji će objaviti povodom 30. obljetnice postojanja. Nova verzija starog hita je dokazala da spoj nespojivog može biti pun pogodak.

2. Mayales – Roadie (feat. Tereza Kesovija)

Sam bend za jedan od najavnih singlova albuma kaže kako ‘priziva mantrični disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda’. U samom finalu pjesme Petru Beluhanu pridružuje se Tereza Kesovija recitalom na francuskom jeziku te zaokružuje jedno od najradiofoničnijih izdanja benda do sada.

1. Chui – Tebi putujem (feat. Josipa Lisac)

Ponovno Josipa, ali ovoga puta s jazz ekipom iz grupe Chui predvođene Tonijem Starešinićem. Definitivno jedan od emitiranijih singlova ove godine i jedan od najkompleksnijih i najljepših dueta.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE