Trenutno jedan od najpopularnijih repera na ovim područjima, Krešo Bengalka, započeo je svoju mini turneju na kojoj je posjetio rodni grad Split, Zagreb, Beograd, Sarajevo i Pulu. Zahvaljujući osječkom Traptanju, jedna od stanica na njegovoj turneji prošli tjedan bila je i osječki klub Exit, gdje je održao dupli koncert (14.12., 15.12.) i predstavio publici album prvijenac ”Finale” i trenutne singlove s nadolazećeg albuma ”Split Zoo” koje nam se svakodnevno vrte na playlisti.

Krešu smo uspjeli uhvatiti i porazgovarati s njim u Exitu, gdje nam je ukratko otkrio nešto više o turneji, aktualnom albumu, suradnjama i budućim planovima.

Krešo Bengalka intervju s Mixetom

Foto: Marin Lončar

Mini turneju započeo si početkom 11 mjeseca koncertom u splitskom klubu Quasimodo,  zatim u zagrebačkom Ksetu, posjetio si Beograd i Sarajevo i konačno dolaziš u Osijek. Slavonci na sebi ne štede, karte za prvi i drugi dan koncerta rasprodane su u kratkom vremenu. Jesi li očekivao ovakvu zainteresiranost?

Nisam očekivao da ću u dva-tri dana rasprodati koncert u Osijeku, zbog čega smo dogovorili još jedan nastup. Meni je bilo dovoljno dobro da mogu kazati da sam zadovoljan. Koliko vidim i publika je zadovoljna.

U veljači izbacio si album prvijenac ”Finale” kojeg trenutno i promoviraš na turneji. najavio si i drugi album ”Split Zoo” koji izlazi u veljači 2018. godine. Izbacio si 4 singla s nadolazećeg albuma, zadnji je ”John 3:16”. Sve se to izdogađalo u ovoj godini koja ti je poprilično radna, koliko dugo si radio na oba albuma, kako su tekla snimanja?

‘Finale’ sam radio nepune tri godine i u zadnjoj fazi rada na tom albumu sam položio ‘temelje’ za ‘Split Zoo’ album, na kojem imam još  dva mjeseca rada. Nadam se da ću do tada i položit temelje za 3. album.

Krešo Bengalka klub Exit

Foto: Marin Lončar

Kako bi objasnio metaforu naslova ”Split Zoo”, po čemu će se album razlikovati od ”Finala”? Kakvo izdanje možemo očekivati?

‘Split Zoo’ obuhvaća mene i druge ‘životinjske jedinke’ grada Splita i kroz tu prizmu je zaokružen smisao takvog albuma. Na albumu ‘Finale’ puno je veći naglasak na samome meni.

U zadnjem spotu ”John 3:16” pojavljuješ se na Vespi samo na početku i na kraju, ima li to neko značenje?

Vespa je zaštitni znak mene i mog života, uz to, prožeta je kao motiv kroz više različitih subkultura koje obuhvaćaju đir koji guram. Posebnog značenja nema.

Na koncertu u zagrebačkom Klubu pridružio ti se i Stoka na pjesmi ”Dva grada junaka” koja je ubrzo objavljena i naći će se na Stoletovom povratničkom albumu ”Stara škola kreka iz tame u svjetlo”. Gdje je nastala suradnja između vas dvojice?

Stoka mi se javio telefonski za vrijeme Ultra festivala u Splitu, predložio je suradnju. Inače, nemam naviku odbijat suradnje, a suradnju takvog tipa nisam mogao odbit, dapače. Svidjela mi se ideja od samog starta.

Ne zaboravimo i na suradnju s Who See s pjesmom ”Poneđeljak”, s kim bi još volio surađivati?

S Edom Maajkom.

Kiša metaka, zatim Krešo i Žuvi, sada si solo. Pozitivnih reakcija ne manjka u bilo kakvoj kombinaciji. Je li veći gušt raditi solo trenutno? Kako se sada razlikuješ od ostalih projekata?

Trenutno sam na uzlaznoj putanji, što se tiče mene solo. Svaki projekt ima svoje prednosti i nedostatke, svaka čast svakome, meni je i dalje solaža najdraži dio ovog posla.

Krešo Bengalka Osijek

Foto: Marin Lončar

Zapravo si obiteljski čovjek, imaš ženu i kćerku. Kako praviš razliku između Kreše u spotovima i pjesmama i Kreše u privatnom životu?

Nisam imao problema s tim. Žena i kčer me dovoljno guraju u životu i poslu da razlike gotovo ni nema.

Osim punka i repa ima li još nečeg što se može naći na tvojoj playlisti? Koje bendove si slušao od punka?

Osim punka i rapa, slušao sam i Hard Core, na mojoj playlisti često možete naći i Agnostic Front.

Krešo Bengalka i Mixeta

Foto: Marin Lončar

Gdje ćeš za Novu? Koji su ti daljni planovi?

Za Novu godinu nastupam u Novom Sadu, vodimo Vrh i ja žene sa nama. U planu mi je izbacit album u 2018. i nastavit radit što volim.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE