U subotu 2. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova održano je trinaesto izdanje najdugovječnijeg domaćeg dvoranskog glazbenog događaja, Pozitivnog koncerta, a nastupilo je čak pet bendova.

Brkovi, Kawasaki 3P, Elemental, Repetitor i Otrovna Kristina napravili su pravi tulum za nešto alternativniju kako zagrebačku, tako i širu publiku s velikom edukativnom porukom. Pozitivan koncert je tradicionalno organiziran od strane HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDS-a, a i ovu subotu je privukao velik broj ljudi.

Nakon prošlogodišnjeg Pozitivca na kojemu su nastupali Josipa Lisac, Bajaga, Rundek Cargo Trio i Luce, ove godine organizatori su se vraiti nešto prepoznatljivijem underground zvuku. Svoje prve nastupe na Pozitivnom koncertu upisali su dva fantastična rock trojca – beogradski Repetitor i zagrebačka Otrovna Kristina te savršeno zagrijali publiku koja je za vrijeme njihovih nastupa tek pristizala u Dom sportova.

Otrovna Kristina je probila led u najnezgodnijem terminu s početkom u 20h te svojom kvalitetnom svirkom dokazala da ćemo ih uskoro na koncertima gledati nešto kasnije u noć.

Beogradski Repetitor je ponovno dokazao zašto ih zagrebačka publika toliko voli. Svojim pepoznatljivim energičnim i naoko grubim rokerskim nastupom zaradili su aplauz i dijela publike koja do sada nije bila upoznata s njihovim opusom.

Kawasaki 3P su napokon dobro rasplesali te pošteno zagrijali sve prisutne svojim najvećim hitovima. Publika je s bendom impresivne kemije pjevala sve prepoznatljive stihove Mate Parlov, Ni da ni ne, Kak si i Puta Madre.

Pri kraju njihovog nastupa parter se u potpunosti popunio, a i na tribanama su se mogli vidjeti posjetioci. Elemental je svoj set otvorio s Priroda i društvo te efikasno izbalansirao setlistu. Izostala je tek Romantika, vjerojatno najveći hit ranog Elementala, a naglasak je stavljen na trenutni materijal većinom socijalne tematike.

@brkovifolk nakon više od godinu dana dočekani u Zagrebu ?? #brkovi #pozitivankoncert #huhiv #koncert #mixetagram

A post shared by Mixeta.net – glazbeni portal (@mixetagram) on

Satnica se i za dolazak headlinera na stage striktno poštovala i pa su Brkovi zasvirali sitno prije ponoći i u startu napravili pošteni show. Svojim turbofolk-punkrockom su izazvali pravi kaos. Većina nazočnih je čekala upravo njihov nastup te nije pogriješila jer su Brkovi zvučali kompaktno i profesionalno, a opet tako blizu publici. Nakon puštenog Serbus dragi s razglasa uslijedile su i Ništa više mi ne znači, Iva i Mala. Iako im ovakav format glazbenog događaja nije dozvolio više od sat vremena svirke, dečki već sada imaju rezerviranu istu dvoranu za 20.10.2018. za neki samostalan duži tulum.

Velikih dvorana Doma Sportova se i trinaestu godinu za redom pokazala kao najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu Grada Zagreba, a pozornicom Pozitivca su do sada prodefilirali Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio, TBF, Let 3, PipsChips&Videoclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Urban & 4 i mnogi drugi. Možemo reći kako je sada već na Pozitivnom koncertu odgojen solidan broj generacija te držimo fige da se ta tradicija održi što duže.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE