U srijedu, 6. prosinca, s početkom u 21 sat, u zagrebačkoj Močvari održat će se tribina naziva Evolucija hip-hopa: Pogled kroz vrijeme u sklopu programa Turbina – turbo tribina.

Turbina – turbo tribina je program Udruženja za razvoj kulture URK koji se odvija u prostoru kluba Močvara. Turbina tematizira pitanja suvremene kulture, civilnog društva te društvenog i kulturnog života u Hrvatskoj na izravan način i uz interakciju s publikom. Ideja za pokretanje projekta tribina u klubu Močvara potekla je iz činjenice da u javnom i kulturnom prostoru Zagreba i Hrvatske ne postoji mjesto koje bi služilo kao siguran prostor za otvaranje javnog dijaloga uživo. Iako gotovo neograničen s obzirom na modalitete komunikacije, virtualni prostor ne može u potpunosti zamijeniti “živu riječ”, niti može osigurati najvažniji aspekt javnog govora – osobnu odgovornost govornika za izgovoreno.

Unazad nekoliko godina čini se da hip hop polako ulazi u krizu srednjih godina kakvu je rock glazba prolazila osamdesetih kada se od buntovničkog imidža prešaltala na mainstream prihvatljivost. Tako i hip-hop danas ne slušaju isključivo buntovni klinci bez dlake na jeziku, već i mnogi roditelji, dobro situirani poslovnjaci, prosječni tipovi bez gangsta zaleđa ili podrijetla, već naprosto zaljubljenici u ritam i rime.

Na pitanja kakva je uistinu bila legendarna prošlost, kakva je aktualna sadašnjost i ima li hip-hop budućnost, pokušat će odgovoriti Phat Phillie, DJ Chill, Koolade, Tone Tuoro i Slavin Balen. U tome će im pomoći moderator i voditelj Velimir Grgić, istaknuti novinar i fenomenolog, autor knjiga o Eminemu i urbanoj glazbi, koji se i sam okušao u repanju u sklopu projekta Vruće kitice Posse i Punk Rock Hrvati.

Ulaz je besplatan, a za više informacija pratite službeni Facebook događaj klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE