Nije nepoznanica kako je Zagreb jedno od jačih uporišta benda My Baby. Još od prvog nastupa 2015. godine s publikom su razvili poseban odnos i rado nas posjete kad god se za to ukaže prilika.

Sinoćnjim nastupom ponovno su pokazali zašto su trenutno jedan od najzanimljivijih svjetskih sastava današnjice.

My Baby započinje svoj glazbeni put 2013. godine albumom “Loves Voodoo”. Spajanjem elemenata bluesa, funka, gospela i trancea postigli su zvuk zbog kojeg su prepoznati na svjetskoj razini. Od samih početaka, a posebno nakon albuma “Shamanaid” bend je konstantno na turneji pokušavajući live nastupima osvojiti srca publike. Hrvatsku su posjetili u više navrata, a sinoćnji se susret odvio u zagrebačkoj Tvornici.

Foto: Matej Čelar

Kao predgrupa nastupili su Dog`s Beach, zagrebački bend koji je imao zadatak zagrijati publiku za glavnu točku večeri. Odsvirali su nekoliko psihodeličnih autorskih stvari od kojih me jedna neodoljivo podsjećala na “Echoes” Pink Floyda. Za vrijeme jednosatnog seta publika se znatiželjno skupljala oko pozornice željno iščekujući Cato, Joosta i Daniela. Nešto iza 22:15 trio je zauzeo pozornicu na čelu s Cato Van Dijck koja je nastup započela na violini.

Publika ih je dočekala s oduševljenjem a bend je odmah krenuo dizati atmosferu kombinacijom starih pjesama i novim albumom “Prehystoric Rhytm“. Moram priznati, pribojavao sam se najnovijeg studijskog izdanja jer sam dobio dojam da su produkcijski malo previše zagazili u pop vode. Na sreću, nove stvari su zvučale odlično i samo potvrdile koliku moć imaju live nastupi My Babyja.  Publika je cijelo vrijeme bila na nogama, najbolje reagirajući na stvari s albuma “Shamanaid” kao što su “Remedy” i “Uprising”. Bend je vješto radio ono u čemu su najbolji- neprestao dizao i spuštao dinamiku bacajući publiku u trans. Na trenutke bi zvučali kao blueseri s Delte, da bi se potom prebacili u čisti trance.

Foto: Matej Čelar

Kulminacija večeri dogodila se s pjesmom “Seeing Red“, vjerojatno njihovim najpoznatijim uratkom. Do izražaja je posebno došla kvaliteta i kreativnost vokala Nizozemke za koji još uvijek nije dobila priznanje, koje po mnogima zaslužuje. Nakon što su završili s nastupom publika je odmah tražila bis i dobila verziju “Mad Mountain Thymea“, jam session od preko 20 minuta. Ako je netko (u što čisto sumnjam) bio ravnodušan nastupom, ova zadnja stvar ga je sigurno kupila. Simpatični trio zahvalio je publici i povukao se s pozornice, nakon čega su već tradicionalno došli na druženje s publikom i ispunili želje svima koji su htjeli fotografiju ili potpis.

Ukratko, My Baby su ponovno oduševili sve u Tvornici. Bila je to još jedna vođena meditacija u režiji Cato, Joosta i Daniela. Zaključio bih da je svatko od njih stručnjak na svom instrumentu te da je zaista čudesno kako samo 3 osobe mogu proizvesti takav zvuk. Puni dojmova željno iščekujemo sljedeći susret.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE