Hrvatska Funk Delegacija predstavlja megalomansku svetkovinu organskog DJ-inga, 3. Hrvatsku Funk Konferenciju, subota (4.11.), Boogaloo Zagreb.

Reski zvuk glazbe koja dopire iz gramofona. Onaj dobro poznati miris starih predmeta, znoja i pive. Mali prostor, ali ugodna atmosfera. Boogaloo je ove subote (4.11.) ugostio treću po redu Hrvatsku Funk Konferenciju.

Foto: M^3/Matej Čelar

Slaven Tušek Pips, član hrvatske funk delegacije najavljuje puno dobre glazbe, ali i krv, znoj i suze. „Došli smo do zaključka da mi koji gajimo strast prema funku, soulu i sličnim žanrovima… nama svima fali jedan događaj gdje bi se okupili i zezali se, puštali ploče i tako je počela prva Hrvatska funk konferencija, a evo nas već na trećoj.“ sa smiješkom se prisjeća Pips.

Razni izlagači su donijeli svoje kolekcije glazbe. Woodstock shop na svom štandu ima svega – od jazza do rocka i bluesa. „Ovo nam je prvi put da smo na nekoj konferenciji nakon dugo godina, ali bili smo i na konferencijama van Hrvatske“, objašnjava Martin Mikulec, vlasnik Woodstock shopa. Kaže i da trenutno nema prometa, ali će se nakon koje pive i to promijeniti.

Svi željni dobre glazbe mogu očekivati i masovni back-to-back koji će se odvijati od jedan do pet ujutro. „Svaki od 16 delegata će puštati po 15 minuta najfiniju selekciju svoje mjuze“ najavljuje Pips.

Foto: M^3/Matej Čelar

Iako glavni dio programa počinje tek u 23 sata, brojni posjetitelji su već u ranim popodnevnim satima došli popuniti svoju vinyl kolekciju. Među njima je i Tomislav Mihelj, posjetitelj. „Sviđa mi se to što na ovakvim događajima mogu naći vinyle koje ne mogu nigdje drugdje, stare naročito“ – objasnio je Mihelj.

Foto: M^3/Matej Čelar

Foto: M^3/Matej Čelar

Vlasnik dućana, Siniša Skopal, otkrio je formulu za uspješnu prodaju. „Pratimo ritam muzike, ritam grada i ritam kupaca, tako se uvijek prilagođavamo od sajma do sajma“ skromno priznaje Skopal. U ponudi imaju i domaće i strane glazbe, a novitet koji će im uskoro doći u dućan su japanske ploče. „Jeste da su malo skuplji, ali tko jednom proba japansku ploču, ništa više nije isto“ objašnjava Skopal. Na pitanje jesu li bolje ploče ili CD-ovi, Skopal odgovara da je pitanje ukusa. „Tu više nema pravila. Neki ljudi govore bolje su ploče, a neki govore da su bolji CD-ovi. A što se tiče cijena i jednih i drugih, koliko su jeftine toliko su i skupe.“

Foto: M^3/Matej Čelar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE