U sklopu europske turneje kojom promovira novi album “Gargoyle”, odlično prihvaćen i od kritike i publike, a nakon rasprodanih koncerata u Pauku, Kinu SC i galeriji Lauba, 6.11. Mark Lanegan Band ponovno dolazi u Zagreb, točnije u Tvornicu Kulture, u organizaciji SuperUho Festivala.

Značajna karijera Marka Lanegana traje više od 30 godina, a započinje u iznimno važnom i utjecajnom, ali i uvelike podcijenjenom bendu Screaming Trees. Premda su nakon potpisa za veliku etiketu i objavljivanja šestog albuma “Sweet Oblivion” 1992. zabilježili značajan komercijalan uspjeh, ipak su ostali u sjeni svojih popularnijih mlađih kolega koji su upravo u njima crpili inspiraciju.

Josh Homme, osnivač benda Queens of the Stone Age uvrstio je Lanegana na vrh popisa onih koje bi volio vidjeti kao pjevača ovog benda, da bi na kraju ipak odlučio po prvi put u karijeri sam preuzeti tu dužnost. No Homme očito nije odustao od svoje prvotne ideje pa Lanegan tri godine kasnije postaje punopravni član QOTSA s kojima snima niz izvrsnih albuma na kojima u nekim pjesmama preuzima čak i ulogu glavnog vokala.

Premda je još od početka devedesetih Mark Lanegan snimao i objavljivao redovito hvaljene samostalne albume, s uspjehom QOTSA i njegova samostalna karijera dolazi u fokus šire publike pa tako 2004. album “Bubblegum” postiže pomalo neočekivan komercijalan uspjeh i Lanegan se morao odlučiti između QOTSA i vlastite karijere. Iako i dalje povremeno nastupa na njihovim koncertima i gostuje na albumima, ipak se odlučio potpuno posvetiti samostalnoj karijeri, ali i brojnim drugim suradnjama od kojih su najpoznatije one s Isobel Campbell, nekadašnjom pjevačicom škotskih Belle and Sebastian te s Gregom Dullijem, pjevačem i gitaristom Afghan Whighsa i The Twilight Singersa, s kojim je punih šest godina vodio zajednički projekt The Gutter Twins.

Kad je 2012. objavio naveliko hvaljeni album “Blues Funeral” i napokon došao u Hrvatsku odsvirati svoj prvi samostalni koncert, Mark Lanegan je uvjerljivo demonstrirao kultni status kojeg uživa među našom publikom pa je tako zagrebački Pauk bio rasprodan skoro tjedan dana uoči koncerta. Slično se dogodilo i na sljedećem nastupu u našoj najvećoj kino dvorani Kinu SC, dok su na zadnjem i ujedno najvećem dosadašnjem samostalnom koncertu održanom prije dvije godine u Laubi, kojem smo i mi sami prisustvovali, zadnje ulaznice prodane na samom ulazu. Ništa manje ne očekujemo od koncerta koji nam slijedi u Tvornici kulture.

Posebna pogodnost očekuje one koji planiraju odlazak u Primošten na 4. SuperUho Festival, a još uvijek nisu kupili svoje ulaznice. Naime, u ovom će promotivnom razdoblju uz kupnju ulaznica za Mark Lanegan Band ograničen broj festivalskih ulaznica za SuperUho biti dostupan uz 40 kn popusta, dakle cijena će im u ovom paketu biti 250 kn. Ulaznice su u prodaji od sutra, 30.6. u Rockmarku i Dirty Old Shopu, te na njihovim web stranicama, po cijeni od 110 kuna do 16.7., nakon toga cijena će im biti 130 kuna, a na dan koncerta 150 kuna. Pokrovitelj koncerta je Iskon, partner na svim događanjima iza kojih stoji SuperUho.

 

NAGRADNA IGRA

  1. ) Lajkati facebook stranicu portala i pratiti službeni instagram – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA ; LINK INSTAGRAM PROFILA (nagradnu igru možete odigrati i na Instagramu).
  2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)
  3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi na Marka Lanegana u Tvornicu! “ te obvezno u zagradu pored toga svoje ime i prezime.

Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati JEDNOG dobitnika/cu kojeg ćemo objaviti u subotu, 4. studenoga na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA!. Stay tuned & SRETNO SVIMA!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE