Da zagrebačka publika obožava novi val i grupu Film moglo se vidjeti u petak navečer u prepunoj Tvornici Kulture. Razlog ponovnog dolaska Jure Stublića i njegovog pomlađenog Filma bilo je obilježavanje 30. rođendana albuma Sunce Sja!. Odmah na početku mogu reći da od zadnjih tri nastupa Jure Stublića u Tvornici kulture ovo mu je bio jedan od boljih, ako ne i najbolji nastup. Iako Juru Stublića više ne služi glas kao nekada prije, u petak je pokazao da i dalje može održati više nego solidnih dva sata koncerta.

Koncert je počeo točno u 21:45 i to vjerovatno najvećim hitom grupe Film, Sjećam se prvog poljupca i već tada je rasprodana Tvornica krenula pjevati s Jurom u glas. Jura se odmah zahvalio mnogobrojnoj publici i najavio da će koncert biti poseban i da će trajati više od dva sata, što se i obistinilo.  Nakon Jurinog kraćeg govora krenuli su se samo redati veliki hitovi sa slavljeničkog albuma, poput Ivana, Valovi i Srce na Cesti. Bend je odlučio, kao što i priliči rođendanima, prvim redovima podijeliti pive i odsvirati novu stvar naziva Čarobne Naočale. Bend je nastavio snažno, pa su se Tvornicom orile pjesme Lijepo neopisivo, Ana Nirvana i za kraj prvoga seta himnična pjesma Chicago.

Nakon pauze od nekih dvadesetak minuta krenulo se s pjesmama Boje su u namaDijete ulice  i romantična Doći ću ti u snovima na kojoj su svi izvadili upaljače i mobitele i obasjali Tvornicu. Uslijedila je pjesma Dom koju je većim dijelom pjevala puna Tvornica. Pjesmu Poleti iznad grada Jura je posvetio nedavno preminulom Tomu Pettyju na što je publika reagirala gromoglasnim aplauzom. Za kraj koncerta su ostavljeni najveći hitovi, kao što su Mi nismo samiDobre Vibracije i pjesma koja uvijek raspameti publiku – Bili cvitak, koju je jedan pojedinac odlučio upropastiti veoma opasnim paljenjem baklje u nakrcanoj Tvornici, no na svu sreću zaštitari su odmah reagirali i ugasili baklju.

Po završetku pjesme, Jura je predstavio bend i zahvalio se publici što je uveličala proslavu ovog kultnog albuma. Zagrebačka publika je bila željna još svirke, pa su dozivali bend na što se oni nisu oglušili pa su odlučili odsvirati još dvije stvari za kraj. Na čuđenje mnogih odsvirali su E moj druže beogradski koju nisu odsvirali već dugo vremena.

Na kraju mogu reći da je ovo bio odličan obljetnički koncert na kojemu je Jura Stublić pokazao da usprkos mnogim problemima može odradit i više nego solidan koncert, a publika je pokazala da voli novi val i sve hitove grupe Film. Sada je ostalo samo čekati kada ćemo opet po gradu vidjeti plakate za neki novi nastup Jure i njegovog Filma, vrlo vjerojatno opet u Tvornici Kulture koju Jura očito voli.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE