Bučna Služba i Jägermeister ovaj su nam četvrtak u zagrebački Katran doveli spektakularne “hrvatske Ramonese” koji su oduševili sve prisutne!

Iako je početak svirke bio predviđen oko 21:30 h, nakon nešto više od sat vremena kašnjenja Gobac se pod svijetlima kamera i fotoaparata počeo probijati kroz gomilu koja ga je dočekala u deliriju. Za to vrijeme domaćin Mario Petreković najavljivao je njegov dolazak na vrlo duhovit način čime je nasmijao cijeli Katran i zagrijao atmosferu prije nastupa.

psihomodopop katran mario petreković

Foto: Luka Antunac

Dečki su za početak odsvirali pet pjesama u komadu, a radi o nešto starijim hitovima kao što su „Telegram Sam“, „Ja sam“, „Volim crtane filmove“, „Bomba“ te „Kad sam imao 16“. Ne treba ni govoriti da su se već prvom minutom svirke iskupili za svo čekanje. Publika je bila oduševljena i svi su zdušno pjevali svaki stih svake pjesme, što dokazuje da je Psihomodo Pop bio i ostao jedan od najvećih miljenika domaće publike.

Psihomodo Pop - Davor Gobac

Foto: Luka Antunac

Nakon „uvodnih pjesama“ Gobac se obratio publici zanimljivom pričom o njegovom prijateljstvu s Petrekovićem koju je, malo po malo, cijele večeri nadopunjavao. Cijela stvar je naravno bila zezancija koja je prisutnu publiku nasmijala do suza. Osim što je oduševio svojim humorom, treba spomenuti i njegov već karakterističan performans. Bilo ga je posvuda, bacao se po pozornici, puzao po podu, skakao, ukratko radio sve što se može očekivati od jedne istinske rock zvijezde.

Kroz večer su još odsvirali 15 pjesama, mješavinu starih i novih stvari, među kojima su „Zauvijek“,  „Bejbi“, „Ja volim samo sebe“, „Mila“, „Nebo“, „Donna“ i uvijek nezaobilazna „Frida“. Na pozornici su im se na kratko vrijeme pridružile i Napalm djevice, koje su s Psihićima nastupale na albumu “Unpljugd” te vrlo posebna gošća, malena djevojčica iz milja nazvana – Mala Ramona. Njen nastup jednostavno je osvojio srca cijelog Katrana, te na trenutak ostavio Gobca u sjeni.

Gobac i Mala Ramona

Foto: Luka Antunac

Za kraj seta odsvirali su „Sexy magazin“ nakon čega je slijedio bis. Nakon nepunih pet minuta vratili su se i odsvirali „Sve će biti u redu“, „Fridu“, te „Leteći odred“ gdje je bend dobio pojačanje na usnoj harmonici koja se sjajno uklopila u završnicu koncerta.

Psihomodo Pop Katran

Foto: Luka Antunac

Oko ponoći svirka je bila gotova. Prije odlaska Gobac je natuknuo da će u lipnju iduće godine možda organizirati svirku na Šalati, čemu se već sada radujemo! Dok su silazili sa pozornice, ponovno su se morali probijati kroz publiku koja je još bila pod dojmom cijelog nastupa te ih nije tako lako pustila da prođu. Sve u svemu, bilo je fantastično!

I za kraj ono najbitnije, Bože čuvaj Psihomodo!

Cijelu Fotogaleriju Luke Antunca možete pogledati na linku.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE