Povodom Velvet Festivala na otoku Krku popričali smo s mladim slovenskim bendom persons from porlock koji nam se u posljednje vrijeme konstantno vrti na osobnim glazbenim playlistama.

Persons from porlock četveročlani je slovenski bend, čiji se glazbeni izričaj može svrstati u kombinaciju neopsihodelije, stonera i post-punka. Njihov album „Things people don’t like“ proglašen je albumom godine u Sloveniji, a singl Bad Fanfiction proglašen je pjesmom dana na poznatom radiju KEXP iz Seattlea. Također su i pobjednici natječaja InmusicMENT, kojim su si osigurali nastup na ovogodišnjem izdanju Inmusic Festivala i time privukli pažnju novih fanova i glazbenih kritičara. Osim na Inmusicu, ove godine smo ih mogli čuti i na warmupu Indirekt Festivala, Tabor Film Festivalu, a nestrpljivo ih očekujemo i na drugom izdanju Velvet Festivala u mjestu Punat na otoku Krku. Što su nam dečki otkrili o sebi, budućim nastupima, inspiracijama i Velvetu, pročitajte u nastavku teksta.

Pozdrav dečki, kako ste? Za početak se predstavite čitateljima – tko su persons from porlock?

Zdravo, zdravo. Persons from porlock su svi, koji to žele… Ali nemoj da se tikaš moje kitare.

Kako je nastala ideja stvaranja benda? Koji su vam najveći izvori kreativnosti i ideja za stvaranje glazbe?

Ideja za stvaranje benda i izvor kreativnosti dolazi od raznih substanca, loših vrednota i niskog samopouzdanja.

Osim stranih bendova, možete li nabrojati nekoliko svijetlih primjera/favorita, pa možda čak i uzora slovenske i regionalne alternativne scene?

Ove godine izbacili ste odličan rezultat suradnje sa slovenskim hip-hop triom Matter – singl MANA. Kako je nastala ta suradnja i imate li u planu nove slične projekte?

Cause two pretty boy bands are better than one pretty boy band…

Nedavno ste proglašeni pobjednicima InmusicMENT natječaja, što vam je omogućilo nastupanje na INmusicu u Zagrebu. Kakva su vam iskustva samog natječaja i nastupa na Jarunu?

Vrućeeee…

Uskoro nastupate na Velvet Festivalu na Krku. Što možemo očekivati od vas i koja su vaša očekivanja od Velveta, Krka, publike?

Vruće cjelokupno konzumiranje festivalske kulture.

Kakav vam je plan za ostatak ljeta i godine? Gdje vas još možemo čuti?

U jesen idemo na malo veću europsku turneju, a onda ćemo se za neko vrijeme zatvoriti u bezizlazan void i probati napravit nešto novo. Još uvjek nas možete čuti na svim streaming servisima – Google Play, Spotify, iTunes, Deezer etc. Also Youtube.

Čime se bavite kada niste na probama, turnejama i svirkama?

Nikolaj je u slobodno vrijeme dead meme, Martin vozi lađicu po Ljubljanici, Vasko otvara zavod, razmišlja o solo albumu i pravi splav, a Grega se ljuti…

Planirate li privatno posjetiti koji od festival i koncerata u Hrvatskoj ovo ljeto?

Pa evo, na Velvet smo odlučili ići na sva tri dana, onda nas za vikend čeka Hoomstock. Ostalo Beach Fossils u Močvari. Nije festival ali bit će jebeno…

Hvala na intervjuu, sretno s ostalim glazbenim pohodima i vidimo se na Velvetu!

:^)

[ NAJAVA ]persons from porlock novo je ime ovogodišnjeg Velvet Festivala!Glazba im se sastoji od “razvaljenih”…

Posted by Velvet Festival on 24. svibnja 2017

persons from porlock možete pratiti na službenom Facebook i Bandcamp profilu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE