Candyflip je mladi tročlani bend kojega čine momci iz Darde i Osijeka. Za sebe kažu da su kao klinci upali u kazan masti i nakon tog događaja nisu ostali čisti, zdravi, a bome ni isti. Već su dobro poznata pojava osječke glazbene scene, no sada je vrijeme da ih upozna i šira publika.

 

Kada ste se formirali kao bend i tko sve čini sastav benda?

Bend je nastao početkom 2015. godine kod Matije na tavanu kada je došlo do međusobnog sastanka poglavica. Članovi benda su Ivan Maras Treblista (kao svira bas i od nedavno je back vocal), Matija Mihalec koji se godinama pripremao da bude bubnjar ovog svetog trojstva te Marin Relja koji kao svira gitaru i drobi glas na glavnom vokalu, no prije smo bili četveročlani bend, a bivši član je bio Adriano Kresić kao gitarist.

 

Kako ste se odlučili na izradu autorskih stvari i kojemu žanru vaša glazba zapravo pripada?

Od samog početka odlučili smo se na izradu autorskih stvari pod utjecajem svih članova kao i razno raznih interesantnih stvari jer nismo baš bili otvoreni za obrade pošto su se Ivan i Marin okrenuli glazbenom putu prilikom nastanka benda pa im se baš i nije dalo skidati stvari. Iako smo se u početku stavili unutar zidina grunge, punk rock žanra, znali smo da će doći do rušenja tih granica te smo tako nesvjesno nadodali još nekolicinu raznih utjecaja koliko glazbenih, toliko vanjskih i unutarnjih u naš kazan masti u kojem i dan danas pravimo nove stvari.

 

Gdje vas se dosad moglo čuti i vidjeti?

Dosad smo imali brojne nastupe te smo putovali od Osijeka pa do Zagreba, Slavonskog Broda, Rijeke i tako još okolnih gradova unutar naše Slavonije i šire. Također smo sudjelovali na prošlogodišnjem HGF natjecanju, došli do finala i iako nismo pobijedili nismo otišli ni praznih ruku nego smo osvojili nagradu za najboljeg izvođača prema odluci medijskih djelatnika. No, u to vrijeme i nije bilo baš tako bajno pošto je naš Treblista bio odsutan na nekih mjesec dana jer ga je sustigao zakon ove Lijepe naše (to je sve što smijemo reći po tom pitanju) te ga je u to vrijeme mijenjao jedan naš lega, no nakon što se vratio uslijedio je nastup na prošlogodišnjem UFO-u te smo zabavljali publiku na moto gitarijadi i sličnim događajima.

 

Kakvi su vam planovi za bližu budućnost?

Trenutno čekamo završne dodire na našem prvom albumu pod nazivom Lizard’s Tail kojeg smo snimili uz pomoć nama dragog mix mastera Marka Pernarčića, a planovi za budućnost su nam osvojiti Sredozemno more, kao i svirati ispred piramida u Gizi te isto tako pružiti ljudima masni granđ na naš jedinstven način koji ih potiče na razno razne stvari, ovisno od osobe do osobe kako shvati određenu pjesmu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE