Predstavljamo vam prvog izvođača koji će nastupati na ovogodišnjem ReArt festivalu, a riječ je o osječkom bendu Misled Llama koji je nastao 2016. godine.

Nakon otkrivanja glazbene i kreativne usklađenosti za vrijeme spontane svirke na zabavi, Ante i Ivor Bilonić te Vladimir-Saša Silika odlučili su oformiti bend Misled Llama. Kažu da je njihov cilj pomicati granice kreativne ekspresije te pomoću glazbe komunicirati s istomišljenicima. Povodom njihovog nastupa na ReArt festivalu, u petak, 2. lipnja, napravili smo kratko predstavljanje i razgovor s grupom.

 

Prije svega, predstavite se ukratko. Tko su članovi benda Misled Llama? I kako je došlo do naziva benda, postoji li određena priča iza njega?

Pozzz! Mi smo Misled Llama, bend iz Osijeka koji broji 3 člana, redom : Vladimir- Saša Silika na gitari te Ante i Ivor Bilonić na bubnju i bassu. Do naziva benda je došlo nasumično. Iza naziva se krije llama koja u bunilu prolazi kroz dosta čudna mjesta o kojima bi rado pričala, no nažalost llame ne govore. Ova pokušava kroz našu glazbu.

 

Bend je osnovan u svibnju 2016. godine, iza sebe imate nekolicinu nastupa, a moglo vas se poslušati i u clubu Exitu na drugom live snimanju komplilacije osječkih autorskih bendova u sklopu projekta BANKINA. Kako komentirate reakcije publike na vašu autorsku glazbu?

BANKINA nam je bila prvi nastup, nakon toga smo svirali još nekoliko puta, uglavnom isto u Exitu. Teško je procijeniti reakcije ljudi, ali čini nam se da se jedan dio izbija, dok drugi imaju upitnike nad glavama.

 

Pošto svirate autorske pjesme, tko je zadužen za pisanje tekstova, a tko za stvaranje glazbe?

Zasada nemamo vokale u pjesmama iako su u planu. Glazbu radimo svi zajedno, ili netko donese neku ideju ili sve skupa nastane iz jamma.

Koji su glazbenici u najvećoj mjeri utjecali na vaš izričaj, ali i vaš glazbeni ukus?

Izričaj i ukus u ovom slučaju dosta su bliski pojmovi. Bosnian Rainbows, BBNG; J Dilla, Squarepusher, Omar Rodriguez Lopez, Bonobo, Aphex Twin, Physics House Band, John Frusciante, Mars Volta i tako do besvijesti.

 

Ove godine nastupate na osječkom ReArt festivalu. Kakva očekivanja imate i što možete najaviti posjetiteljima vezano uz vaš repertoar i nastup?

Očekujemo puno rasplesanih stopala i razgaljenih srdaca.

 

I za kraj, koji su vaši planovi za budućnost, radite li na novim stvarima?

Uskoro snimamo album i uz to radimo na novim pjesmama.

 

Pjesme benda Misled Llama možete poslušati na Bandcampu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE