I ne, nije riječ o Glavatinom tutorijalu kako obući nešto kratko i zapaliti grad. Nezaboravno večer koje su dva vjerojatno najaktualnija rap sastava u regiji priredila novosadskoj publici u klubu The Quarter.

Vrata kluba otvorila su se oko 21:30, i nedugo zatim su prve najezde ljudi počele opsjedati klub stacioniran u novosadskoj Kineskoj četvrti. Najprije su na scenu stupili Glupi i Siromašni, koji se nisu kratko zadržali na bini, naprotiv, publika je imala prilike čuti i neke neobjavljene pjesme, pored očekivanog repertoara u vidu pjesama Kurva napolju (u Napulju), Golubović Kiki, Kobra 11Gorenje, prilikom čega im se na bini pridružio Maki iz Bekfleša. Binom su potom zagospodarili Onaj Gari svojom pjesmom O.D.L.E.P.I.O, odnosno Flow a.k.a. Gadni Gad koji je izveo nedavno objavljenu traku Kuja te neobjavljene suradnje s Kumelom iz Bekfleša, odnosno sa Hilj$onom Mandelom iz KUKU$ Klana.

Nakon sasvim prikladne uvertire, na scenu su stupili gosti iz Zagreba, s neočekivanim specijalnim gostom u vidu Swane, nekima poznatijeg kao HLVDNI iz HIGH5-a. Atmosfera je sve vrijeme bila na izuzetno visokom nivou, koju ja kao Novosađanin ne pamtim na ovdašnjim rap zbivanjima, a raznorazna velika imena su prethodnih godina prozujala gradom. Gotovo da nije bilo pjesme koja nije prouzrokovala šutke u masi, koja je inspirirana neiscrpnom energijom KUKU$ Klana na bini, uputila još energičniji odgovor. Neke od pjesama koje su se mogle čuti su Konflikt, Savage Pt.1, San Andreas, Spartanac, PVR€, Mlade kmice, Han Solo, Pusti me na miru, Frend, Magic Johnson, Kizo ima Manjaču itd, te neobjavljena pjesma s albuma Anđeli i bomboni, koja vjerojatno nosi naziv Napravit ću scenu – kojom su KUKU$i ujedno stavili i točku na svoj izvanredni nastup.

Moram priznati da sam bio pomalo skeptičan kako će novosadska publika reagirati na KUKU$, međutim, ono što sam vidio ni najveći optimist nije mogao očekivati – svaka pjesma se orila u glas te je skoro svaka, kao što već spomenuh, bila popraćena i šutkama. Pomalo iznenađujuće, nisu izveli nijednu od dve pjesme snimljene s novosadskim reperom Foxom, premda obje bilježe izuzetnu slušanost na YouTubeu.

Domaćini večeri, Klika, odnosno Bekfleš Kardež, su potom naslijedili KUKU$e na bini. Po običaju, nisu štedjeli na iznenađenjima – na bini su se pojavili našminkani po uzoru na američki bend KISS. Hitovi spomenutog sastava su se redali kao na traci te je publika uživala u numerama Ako humrem danas bebo, NoviŚad, Tetka Hulija 3000, Koker, 666, Pravi komša bolid, Karam drvo itd. Međutim, utiska sam da su momci nastupili kraće od očekivanog te je publika ostala uskraćena za neke hitove poput Gde su ortaci, Golden crap, Lud

Summa summarum, subota 22. travnja u Novom Sadu je večer koje će se dugo prepričavati, Klika je uspješno organizirala još jedan nastup u nizu u svom gradu, a kao utisak večeri bih izdvojio reakciju publike na KUKU$ Klan. Vrijedan spomena je i fair play u vidu nepromijenjene cijene karata na ulazu kluba, big up za Kliku.

Playlista sa snimcima sa nastupa:

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE