Hysteria je autorski alternative rock bend iz Osijeka koji djeluje nešto više od 8 godina. Iako bend postoji već duže vrijeme, kreativni pomak i autorski rad ozbiljnije počinje tek 2012. godine.

Hysteria trenutno broji 5 članova, Monika Birger (vokal), Ivan Podoreški (gitara), Dino Raičević(gitara), Marko Suvala (bass) i Tomislav Kožnjak (bubanj). Bend iza sebe ima priličan broj koncerata i sudjelovanja na festivalima kao što su Urban Fest Osijek, Rovinj Music Festival, HGF i drugi, na kojima je predstavljao svoj autorski materijal. 2013. godine snimili su prvi spot za pjesmu “Nebo ne stane” koja je kod publike bila vrlo dobro prihvaćena, a time i  postala dobar vjetar u leđa autorskom stvaralaštvu benda. Usljedio je demo album “Novi dan” i nekoliko single-ova, od kojih se izdvojila i pjesma “Heroina“, za koju je također snimljen spot u suradnji sa plesnim studiom Broadway.

Najnoviji autorski uradak je spot za pjesmu “Za nas“. Kako kažu, pjesma nije nova, ali je dobila novo ruho u studiju, te je zaslužila i biti točka na i dosadašnjem radu benda. “Pjesma predstavlja sve ono zbog čega radimo što radimo,koliko uživamo u tome, i svakoga od nas, utkanog u energiju koju nosi te će biti objavljena kao posljednji singl prije objave novog dvodjelnog EP albuma, čiji bi prvi dio trebao biti objavljen već u travnju.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE