Jučer je Tvornicu Kulture posjetila Macy Gray, američka soul i jazz pjevačica. Kao predizvođač nastupila je kantautorica Sara Renar.

Foto: Tena Stanić

Sara Renar mi iskreno nije logičan odabir za nekoga tko bi trebao zagrijati publiku prije koncerta Macy Gray, jednostavno zbog tipa glazbe koju izvodi. Prošle godine je objavila album „Tišina“, te je većina izvedenih pjesama bila s tog albuma. „ Djevojka s looperom“ odradila je nastup na nivou, te pokazala svoju kvalitetu publici.

Macy Gray, poznata po svojem promuklom, lagano hrapavom glasu, došla nam je predstaviti prošlogodišnji album „Stripped“, koji je sniman uživo u crkvi, bez naknadnog miksanja i editiranja. Na albumu se vidi zaokret koji je napravila, maknuvši se iz etikete R&B-a i početaka koji su ju učinili slavnom, te uvukli u pakao droge. Posvetila se jazzu, a njenom nježnijem i osjećajnijem glasu, jazz sastav odlično je pasao.

Foto: Tena Stanić

Macy Gray je u Tvornicu došla u pratnji benda, a prvim taktovima čulo se kako je tonac loše odradio svoj posao. Bas gitara i bubanj su izbijali iz cipela, iskrena sućut ljudima ispred zvučnika. Vokal je bio mutnjikav, te neprepoznatljiv. Posebno interesantan je bio „jam“ članova benda dok je Macy bila u backstageu. Drugi dio koncerta, nakon kratke pauze, donio je mali pomak ka boljem zvuku. Publici je predstavila kombinaciju svojih najboljih pjesama poput Sweet Baby, She Ain’t Right For You,te Beauty In The World, ali i obradu pjesme Creep od Radioheada.

Foto: Tena Stanić

Za bis je logičan izbor bila pjesma I Try, hit iz 2000.-te godine s kojim je i dobila svjetsku slavu. Unatoč problemima sa zvukom, mislim da je veći problem taj što je dio publike, usudio bih se reći i većina publike, imala očekivanja u rangu te 2000. godine, i Macy u Tvornici 2012. godine. Macy se maknula iz R&B/dance žanra, i posvetila jazzu i laganijem zvuku, te stilski njen koncert nije ni bio sličan onome iz 2012. godine. Za kraj je odsvirana My Way Franka Sinatre, te je tako zaključila tu pomalo razočaravajuću večer uzrokovanu lošim zvukom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE