Ususret novom Good Vibrations koncertu koji će se održati 8. ožujka u Vintage Industrial Baru, a gdje će nastupati mađarska Deftones Tribute grupa Diamondeyes, krški rock bend Brain Production i zagrebački heavy stoneri Voltage, uz DJ Knežu, razgovarali smo s frontmenom grupe Voltage, Domagojem Bišćanom. Što je o radu svoje grupe, budućim planovima i o samom koncertu imao za reći, pročitajte u nastavku.

 

Prije svega, zadatak koji je neizbježan, predstavite ukratko tko je i što je grupa Voltage?

Voltage je stoner/heavy metal bend iz Zagreba. Čine ga Domagoj Bišćan (vokal), Držislav Lekić (gitara), Karlo Čačić (gitara), Ivan Lekić (bubnjevi) i Hrvoje Knežević (bass).

 

Zašto Voltage?

Ime nema nekog posebnog značenja. Voltage je bilo radno ime i jednostavno je tako ostalo.

U kome ili čemu najviše pronalazite inspiraciju za svoju liriku, zvukovni stil i kompletan imidž grupe?

Obično to izgleda tako da netko smisli jedan riff pa se oko njega gradi ostatak pjesme, uglavnom se teži tome da bude što ”teže” ali da se ne izgubi melodičnost. Pjesme obično reflektiraju nas i naš svakodnevni život. Oko imidža se osobito ne trudimo, isti smo i na pozornici i u publici.

 

Koliko ste zadovoljni vlastitom koncertnom aktivnošću i koje je vaše mišljenje o trenutnom stanju klupskih koncerata u Hrvatskoj?

Smatramo da smo odradili dosta koncerata, ali ni blizu onom broju koji bi htjeli. Ovakvi koncerti za razliku od drugih glazbenih događaja imaju malu posjećenost, ali mislimo da je u zadnje vrijeme to krenulo na bolje i nadamo se da će se tako i nastaviti.

 

Kad smo već kod scene, može li se po vama reći da Hrvatska ima metal scenu? Može li se u hrvatskoj diskografiji i glazbi općenito govoriti o nekim “scenama” alternativnih smjerova?

Svakako da Hrvatska ima metal scenu. Nije velika i razvikana, ali postoje bendovi i postoje fanovi. Nije li to dovoljno za scenu? Isto vrijedi i za ostale alternativne smjerove.

 

2015. objavili ste album prvijenac “Chronicles”. Ispričajte nam tijek oko planiranja albuma, realizacije i njegovog prijema nakon objavljivanja.

Na svaku pjesmu na tom albumu gledamo kao na zasebnu svojevrsnu bilješku, pa je album bio zamišljen kao skup tih bilježaka. Od tud i ime samog albuma. Možemo reći da smo zadovoljni sa reakcijama na album.

Posljednja pjesma na albumu ’58’ sadrži mnoge progresivne dijelove unutar svojih 10-ak minuta trajanja. Sviđa li vam se takav pristup aranžmanima i za neku veću minutažu na nekom albumu?

Pjesmu ’58’ najbolje je objasniti kao kreativni ventil za koju je zaslužan većinom Držislav, ali to ne znači da isključujemo mogućnost da se pjesma takve vrste u budućnosti nađe na nekom albumu ili EP-u.

 

Imate li u planu ove godine neki novi materijal?

Nove 4 pjesme već ćete moći čuti u srijedu na Good Vibrations-u i u planu je snimanje. Izaći će najverojatnije u obliku EP-a, ali konkretne detalje oko samog EP-a i datum nismo još spremni otkriti.

 

Pjesma iz 2016. godine ‘Old Man’ razlikuje se od vašeg prethodnog materijala. Hoćemo li moći čuti i nešto drugačiji Voltage u budućnosti i što mislite općenito o eksperimentiranjima u zvuku?

‘Old Man’ se upravo zato što je nešto drugačiji od ostalog materijala nije našao na albumu ‘Chronicles’. Htjeli smo da ta pjesma stoji sama za sebe što znači da u budućnosti ne planiramo ići u tom smjeru. Ne vidimo problem s eksperimentiranjem, u puno slučajeva je korisno i poželjno. Jako dobar način za otkrivanje nečeg novog, pa tako i zvuka.

Što članovi Voltagea trenutno slušaju u slobodno vrijeme?

Down, Iced Earth, Iron Maiden, Crowbar, Black Sabbath, Motorhead, Kyuss, Pantera, Planet of Zeus, She Loves Pablo, Killed a Fox… da nabrojimo samo par. Svega se tu može naći.

 

Kada biste morali izabrati jednu osobu ili grupu, s kime biste dijelili pozornicu u svojoj karijeri?

Teško je izbrati, ali ako baš moramo neka to bude Down.

 

8. ožujka nastupate u Vintageu s Deftones tribute bandom Diamondeyes, grupom Brain Production i DJ Knežom. Što očekujete od nastupa i imate li poruku za posjetitelje?

Očekujemo odličnu zabavu i dobru ekipu. Vidimo se 8.3. na Good Vibrations-u! Cheers!

 

Hvala Domagoju i ekipi iz grupe Voltage.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE