Potvrđeno je da u zagrebačkoj Tvornici Kulture 30. ožujka 2017. nastupa irska kantautorica Lisa Hannigan. U Zagreb dolazi zbog novog, trećeg albuma At Swim (2016.) kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz grupe The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju.

Riječ je o glazbenici anđeoskog glasa koja je karijeru započela u bendu Damiena Ricea te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku “O” koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka “Sea Sew” njezin talent u potpunosti došao do izražaja.

Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili i hvalospjevi kritike, učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury. Od tada je na vlastitom glazbenom putu, istražuje nove puteve i surađuje s imenima kao što su  Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Izdanje iz 2011. je “Passenger” koji je završio na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Kao predizvođač će nastupiti Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima.

Ulaznice su u pretprodaji 80 kn, a na dan koncerta 100 kn te se mogu kupiti u Entrio sustavu (www.entrio.hr) ili na službenim prodajnim mjestima, a to su:

  1. Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  2. Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  3. Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE