Dugo očekivani debitatnski album “Vanilija”, glazbenog projekta Svemirko, iza kojeg se krije glavni pokretač Marko Vuković, napokon je dočekao svijetlo dana.

Lansiranje u orbitu održano je jučer, u petak 27.1.2017. godine. Svemirko je alias Marka Vukovića, glazbenika i producenta iz Đakova s trenutnom adresom boravišta u Zagrebu. U prošlosti je izdavao pod raznim pseudonimima i bendovima od kojih su vjerojatno najpoznatiji Kimekai, Holandija, I Am Kiwi Eat Me, Nikonar, no ovdje se radi o nečemu potpuno novom i drugačijem.

Vanilija” je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, ali povrh svega poruka autora napisana iz perspektive otuđenog bića koje promatra planet, događaje i ljude, te svoje razumijevanje i misli putem frekvencija i valnih duljina odašilje svim bićima na Zemlji. Boja i okus vanilije imaju dodirnih točaka s pločama sličnog ugođaja koje su žarile i palile 80-ih godina, a koje i daroviti glazbenik uvrštava u slušateljsko i životno iskustvo.

Album je Svemirko snimao, miksao i producirao sam, mastering je odradio Lionel Williams alias Vinyl Williams, a dizajn naslovnice potpisuje Jeremy Nealis. Izdan je pod nezavisnom etikom Više Manje Zauvijek, u čijem radu sudjeluje i Svemirko.

Album možete poslušati i besplatno skinuti sa Svemirkovog Bandcamp profila, a zbog skupog života jednog glazbenog kozmonauta i njegovih svemirskih putovanja preporučamo donaciju podrške.

[bandcamp width=350 height=753 album=2563325066 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5]

 

Od ovog ljeta Svemirko planira skupiti druge nebeske putnike, te u formi benda odraditi  koncertnu promociju glazbenog rada na pozornicama diljem Balkana.

Možete ga pratiti na službenom Facebook profilu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE