Novi studijski album Tijelo grupe Elemental je jedan od najboljih albuma ove, ali i unazad nekoliko godina. Raditi dvostruki album, s malom primjesom konceptualnosti, u današnje vrijeme je jako težak potez, kao i izdavanje albuma pod vlastitom diskografskom kućom, no, ipak su uspjeli. Iako sam nažalost propustio njihov ‘Dan E’, tj. veliki koncert u dvorani Doma sportova, bio sam uvjeren da ću one ‘nepoznatije’ pjesme s Tijela uživo poslušati – nikad. No, na svu sreću, napraviti zanimljiv koncert u kojem će se odsvirati cijeli album, od prvog do zadnjeg takta, svakako je razlog za otići poslušati. I nisam to propustio. Iako je prvobitna najava išla da će cijelo Tijelo biti odsvirano samo jednu večer, i to u petak 9.12., zbog rasprodanosti limitiranih karata (samo 250 ulaznica), koncert se ipak reprizirao dan poslije. Kako je Shot rekao na početku koncerta da je after bolji od partija, tako je i bilo.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Iako sam došao netom prije početka koncerta, KSET je bio krcat. S obzirom da sam bio blizu stagea, zvuk je bio fenomenalan i svakako treba pohvaliti njihovog tonca jer je napravio fenomenalan sound, ali i Shota, jer kao producent benda, sigurno je imao prste u namještanju istog. Zvuk za prste polizati.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Sve pjesme su odsvirane redom kako su poredane na albumu, te moram priznati da uživo zvuče još bolje. Videozid, kojeg nisu imali dan prije, još je bolje dočarao neke tekstove iz pjesama koje su izvodili, a pogotovo je bilo brutalno za vidjeti kadrove tijekom pjesme Hej Slaveni. Isto tako, svaku su pjesmu popratili s prigodnom pričom, od toga kada je nastala, za kog je posvećena i sl. Feedback publike za svaku pjesmu je bio kakav je i trebao biti: pjevanje cijelog teksta, skakanje u ritmu te ogromni pljesak nakon svake izvedene pjesme.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Nakon završetka službenog dijela koncerta, bilo je za očekivati bis sa njihovim najpoznatijim pjesmama. Kako su i rekli, publika je bila ona koja će odrediti bis (otprilike) i bilo je fenomenalno. Ljulja Brod, Iz Dana U Dan i Prokleta Ljubav za prvi bis, a za završetak večeri Malena, Male Stvari i ponovljena Goli i Bosi.

 

Sve u svemu, Elemental je napravio fenomenalan koncert, predstavili su odličan album, te pokazali svu svoju snagu. Uvijek direktni, bez dlake na jeziku i naravno – iskreni.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE