U petak, 9.12., poznata hrvatska vokalistica Natali Dizdar, po prvi je puta održala koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Koncert je bio u znaku predstavljanja novog singla Mjesto za Jedno, snimanja videspota za istu, te novih pjesama za treći studijski album. Koncert je, kako je i najavljeno počeo odmah iza 22h. S obzirom da je iza Natali Dizdar poznati live koncert Live in ZKM, očekivalo se nešto slično i na ovom koncertu.

 

 

Pjesma koja je otvorila koncert jest Istina, s prvog albuma. Odmah nakon te pjesme Natali je pozdravila publiku i počela je s predzadnjim singlom Ne Reci Zauvijek, za koju je izašao spot u travnju ove godine. Nastavila je s Neki Drugi Dan, te Iluzionist, pjesmom za koju je Natali napisala glazbu te napravila aranžman. Veliko zadovoljstvo publike izmamila je iduća pjesma Stranac, jedna od njezinih najboljih i najpoznatijih pjesama, koju je napisao Dino Šaran iz bena Letu Štuke. No, Mjesto za Jedno, najnoviji singl, isto autorskih ruku djelo Dine Šarana, bila je jedna od najboljih pjesama na koncertu. Za tu pjesmu Natali je rekla da se snima live spot, pa su ju još jednom odsvirali i na bisu.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Nakon tog su se zaredale stare, ali i nove autorske pjesme Brodolom, Dan po Dan, Rudi, Svaki Put, te Što Te Ranilo. No, kako je koncert tekao, očekivalo se da su najbolje pjesme ostavljene za kraj koncerta. Najbolji dio je krenuo s Naučila Sam Trik, u koji je ušla nova pjesma, zasad radnog naziva Pills, a nastavljeno je sa Zamijenit ću te Gorim, osobno jednu od najdražih pjesama, a i napisao ju je pokojni velikan hrvatske glazbe Arsen Dedić. Osloni Se Na Mene, Zašto Bih Ti Rekla To, ali najbolji dio je, naravno, bio kraj službenog dijela koncerta kad su izvedene pjesme Grijeh i Ne Daj, pjesma s kojom se Natali probila na hrvatsku scenu i zabilježila se kao jedna od najboljih domaćih izvođačica. U toj je pjesmi i predstavila bend iza sebe, te fenomenalan back vokal Ines Nožicu.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Bis je otvoren s meni nepoznatom pjesmom, ali je nastavljen s lijepim tributeom Dvornikove Pelin i Med, te odmah iza nje Mjesecu Je Dosadno (ovaj put bez dueta s Darkom Rundekom), a obje pjesme su bile dio koncerta Live in ZKM. Naravno, sve se zaokružilo s najnovijim singlom Mjesto Za Jedno, kako sam i napisao ranije u tekstu.

 

Foto: Matej Vidranski

 

Vrlo dobar koncert, posjećen pogotovo (s naravno ogromnom ženskom populacijom), dobrog zvuka i fenomenalne vokalne izvedbe. No, u nekim dijelovima koncerta, Natali se nije baš dobro snašla u komunikaciji s publikom, ali može joj se to oprostiti. Isto tako, u jednoj pjesmi je back vokalistica Ines dobila svoj dio i izmamila, po meni, veći pljesak publike nego što bi Natali dobila. Ipak ima fenomenalan glas. Palo mi je na pamet tijekom koncerta da bi bilo odlično da se na stage popeo i Dino Šaran, te zapjevao koju pjesmu s Natali, jer upravo je on autor njezinih najboljih pjesama.

No kada se sve zaokruži, jedan vrlo odličan koncert. A novi album neka što prije izađe.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE