Srijeda nam je donijela još jedan odličan Good Vibrations program u Vintage Industrial Baru. Ovog puta glazbeno je bio orijentiran na elektronsku glazbu sviranu na instrumentima, te su tom prigodom nastupili Plastic Knives, BILK, te Blackprint. Blackprintu je ovo bio prvi koncert ikada, uz to su još nastupali prvi po redu.

Ulaskom u sami prostor koncerta mogla se zamjetiti ogromna poluprozirna zavjesa na kojoj je VJ_etar (VJ) iz Blackprinta pomalo pripremala svoj dio ovog multimedijalnog projekta. Blackprint kombinira bristolski trip-hop zvuk i future jazz. Okosnicu benda čine Damjan Morello (MC/synth), Dino Lujo (gitarist) i Matej Radnić aka Nodef (DJ/turntablist). Njima se u bendu pridružuju Jelena Balent (vokal), Iskra Maroja (vokal), Sanja Šiljković (vokal), Stjepan Begušić (bubnjar) i Nikola Lugović (basist). Do sada nisu izbacili ništa od materijala, jedino je puštena jedna demo snimka u emisiji Zvučni Zid na Radio Studentu, dan prije koncerta.

Foto: Julien Duval Photography

Foto: Julien Duval Photography

Koncert je počeo s minimalnim kašnjenjem, uz taktove Blackprinta koji su mi „napravili upitnik iznad glave“ u pozitivnom smislu, dok sam u čudu promatrao i slušao njihovu svirku. Kao da im ovo nije debitantska svirka, nego koncert već pomalo afirmiranog benda. Odlična sinergija je bila između njih i pružili su taj pravi „flow“ trip-hopa, te natjerali i one najsramežljivije da se gibaju u ritmu njihove glazbe. Iskra Maroja pokazala je impresivne vokalne sposobnosti, od nježnog glasa koji je jednostavno na njoj pokazivao prirodne emocije, usudio bih se reći i „ranjivost“. Damjan Morello je svojim laganim šaputanjem svog dijela teksta dubokim glasom doprinijeo dubini samih skladbi. Iskra i Jelena su se izmjenjivale na pozornici, pa se tako mogla se čuti i obrada pjesme Ti Si Sav Moj Bol u izvedbi Jelene Balent, također odlične vokalistice koja me na trenutke, kod visokih nota malo podsjetila na Josipu Lisac. Zadnja pjesma bila  je obilježena agresivnim i temperamentnim glasom  Sanje Šiljković. Blackprint je ljestvicu podigao visoko, te se u startu vidjelo da će ju biti teško srušiti.

Foto: Julien Duval Photography

Foto: Julien Duval Photography

Plastic Knives, zagrebački duo kojeg čine Damjan Vukajlija (gitara,bas,elektronika) i bubnjar Nikola Babić, nastupio je nakon Blackprinta. Samim pogledom na stage moglo se vidjeti mnoštvo gitarskih efekata koje Damjan koristi da bi dobio cijelu paletu psihodeličnih, pa sve do teških fuzz zvukova i synth basseva. Broj publike se pomalo povećao, jer je riječ o bendu koji je poznat i cijenjen, i izvan granica Hrvatske. Momci su pružili publici poprilično energičan nastup te su odstavili odličan dojam publici, međutim ljestvicu koju mi je postavio Blackprint nisu uspjeli srušiti.

Foto: Julien Duval Photography

Foto: Julien Duval Photography

Zadnji je nastupio BILK, kojeg čine Edi Grubišić (bubanj), Tin Oberman (synth,gitara,sampleovi,vokal) i Luka Vrbanić (bas,vokal). BILK sam slušao na MIMO-u, i onda su mi ostavili monoton dojam, a tako je bilo i ovaj put. Jednostavno mi nemaju neku progresiju u skladbama koja bi me zainteresirala i zadržala. Kvalitetni su, tehnički perfektni i usklađeni, ali jednostavno njihove skladbe ne dopiru do mene.

bilk

Blackprint se pokazao kao ozbiljan projekt, te jedno dobro došlo osvježenje na sceni. Održali su odličan debitantski koncert, te su najavili uskoro svoj prvi singl koji s nestrpljenjem očekujem.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE