Illectricity Festival, poznati zagrebački audio-vizualni festival, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna. Sve se odvija od 6. studenog do 9. prosinca na više lokacija u Zagrebu. Uz bogat glazbeni program kojim svake godine podiže ljestvicu kvalitete, Illectricity Festival nudi i brojne radionice i audio-vizualne projekte.

Otvorenje festivala bit će 6.studenog u Močvari, uz elektronički duo Autechre (live), Russella Haswella (live) i Andy-a Maddocksa.

Autechre je formiran 1987. godine te je poznat kao jedan od najpoznatijih projekata diskografske kuće Warp Records. Duo se nikada nije htio etiketirati određenim žanrom te je njihova karijera obilježena ranijim korijenima u techno, house i electro glazbi a kasnije eksperimentalnim zvucima i kompleksnim ritmovima.

8a0790fba480f5a128d2544977295947b1be8b3e8b05f147ea16ef56_2000

Na slijedećoj glazbenoj večeri, 24. studenog u KSET-u, nastupit će Guy Andrews (live) i Foil (live). Naziv večeri je “Illectricity live” koja je fokusirana na live nastupe namijenjene više slušanju nego plesanju. Ovom prilikom će uz domaćeg Foil-a, nastupiti mladi britanac Guy Andrews koji je oduševio novim albumom, kombinacijom agresivnih distorzija i nježnih perkusija pruža rijetko viđenu glazbenu dubinu.

Vrhunac festivala bit će 9. prosinca u Boogaloo Clubu gdje će nastupiti Luke Vibert, Synkro (live), Gary Grittness (live), Ivna Ji (live), Illectricity Nucomer & CFSN Djs.

Luke Vibert kralj je pseudonima (najpoznatiji Plug i Wagon Christ) koji se okušao u brojnim različitim žanrovima, od punk benda preko rap grupe do produciranja hip hopa i elektronike. Izdaje za Planet Mu i Ninja Tune, a surađivao je s Aphex Twinom te remiksirao Nine Inch Nails, Squarepushera ili pak Tortoise.

_mg_2585

Synkro se pojavio kao dio dubstep pokreta krajem 2000-ih i pokazao da je jednako dobar u izradi bass heavy glazbe po kojoj su bili poznati Digital Mystikz, kao i u koketiranju s melankoničnim zvukovima karakterističnim za Buriala. Kreće u vode atmosferičnog DnB-a, te se poigrava s elementima deep housea i IDM-a. Krajem prošle godine na labelu Apollo objavio je album “Changes”.

Gary Gritness aka Slikk Tim pušta electro funk u kojem su prisutni utjecaji Detroira, Oaklanda i Atlante. Garyeva glazba je topla, ispunjena zvucima funka te se najbolje uživa u live showu ispunjenom sirovom energijom.

Ivna Ji ili Ivna Yuri, zagrebačka je DJ-ica i producentica, a znanje je stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Započinje DJ karijeru u suradnji s klupskim večerima Le’tronik i Sicko Disko, te radi na vlastitim programima Revolver i Divine Divine. Dio je Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a krajem 2016. izlazi joj i prva ploča “The Glowing” za londonski Brokntoys.

Ovoj zanimljivoj ekipi se pridružuju i CFSN DJ-evi te pobjednik Nucomers natječaja.

Uz vrhunski glazbeni program mnoštvo je besplatnih radionica i seminara koje možete vidjeti u nastavku a za više detalja posjetite facebook event Illectricity Festivala – OVDJE

06.11. / NED @ Klub Močvara
ILLECTRICITY PRESENTS AUTECHRE (UK)
w Autechre (æ) live, Russell Haswell live, DJ Andy Maddocks
EVENT: https://www.facebook.com/events/229455340774907/

10.11. / ČET @ Funk Club
ILLECTRICITY INDIE GAMING NIGHT
supported by Pickbox
20 – 22h Pixel Art Strikes Back! workshop – uvodno predavanje
22 – 02h Gaming Soundtrack Night by Dubok
& indie gaming night w 140, Fotonica, Red Rope: Don’t Fall Behind

10., 17., 24.11. & 1.12 @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – PIXEL ART STRIKES BACK!
Hosted by Ante Šimić

11., 18., 25.11 & 2.12. @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – BEATMAKING WITH MASCHINE
supported by NATIVE INSTRUMENTS
Hosted by Matko SaŠek – Koolade

19., 26.11. & 3.12. @ Pogon Mislavova
ILLECTRICITY WORKSHOP – SYNTH MEETINGS
Hosted by Saša Rajković – Zarkoff, Ivan Biondić & Nikola Kos – ikonal

22.11. / UTO @ TBA
VIDEOSKOP GUERRILLA STREAM #2
supported by Hiperprodukcija

24.11. / ČET @ KSET
ILLECTRICITY LIVE
w Guy Andrews live (Houndstooth, UK) & Foil live (HR)

26.11. / SUB @ Pločnik
ILLECTRICITY NUCOMERS NIGHT
supported by NATIVE INSTRUMENTS, EARWEAR by Neuroth & Mixmag Adria

30.11. / SRI @ Pogon Jedinstvo
ILLECTRICITY PRESENTS BRING YOUR OWN BEAMER ZAGREB
supported by Hiperprodukcija

03.12. / SUB @ AKC Attack
ILLECTRICITY SOUND CLASH

09.12. / PET @ Boogaloo Club
ILLECTRICITY MAIN NIGHT
w Luke Vibert (UK), SYNKRO live (UK), Gary Gritness live (FR), Ivna Ji live (HR), Illectricity Nucomer & CFSN DJs
Sound system by Adamson Systems
Sound by Igor LoPeaks Ivanković
Visuals by LiteMotif, Liik & VJ_etar
Lights by Zvone Kesić & Andrija Santro

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE