Mega popularni indie/minimal/electro/dream pop bend iz Londona, The xx, upravo su najavili da će prva postaja njihove euroazijske turneje biti naš Zagreb. Koncert će se održati u ponedjeljak, 28. studenog u Boćarskom domu.

Kao predgrupa nastupat će norveška pjevačica Jenny Hval koja je na glazbenoj sceni još od devedesetih te je dosad eksperimentirala s različitim žanrovima, od gothic metala, folka pa sve do art popa i elektronike. U Boćarskom domu tako ćemo moći čuti njezine nove hitove, a vjerojatno i neke od starih izdanih pod imenom Rockettothesky.

The xx pod tim nazivom djeluje od 2005., a debitantski album xx izdali su u kolovozu 2009. godine. Album je pokupio pohvale publike i kritike te bio visoko rangiran na mnogim listama 2009. godine, uključujući broj jedan na listi poznatog The Guardiana, a 2010. bend je osvojio i Mercury Music Prize za njega. Drugi album, Coexist, izdan je 10. rujna 2012. godine, a sudeći po objavama članova benda na socijalnim mrežama, na koncertu u Zagrebu bismo trebali čuti i novi album koji upravo spremaju. Dok čekate njegovu objavu poslušajte playlistu koja xx-ovcima služi kao inspiracija u studiju.

Pretprodaja je počela 18.10., a ulaznice možete kupiti po cijeni od 170 kn do 27.11. / 200 kn na dan koncerta
Više informacija potražite na službenom Facebook događaju ili na službenoj stranici benda.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE