Nakon objave prvih izvođača, Vibrice i Brain Holidays-a, koji će već ove nedjelje ispuniti dvoranu Gorgona u zagrebačkom Muzeju suvremenih umjetnosti mantričnim i reggae ritmovima, glazbeni projekt MIMO objavio je cijelu koncertnu sezonu.

Medijski Inventar Muzičkih Originala je projekt koji promovira našu najoriginalniju, kvalitetnu glazbu kroz do sad zatvorena vrata mainstream medija. Opći cilj projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te doprinijeti izgradnji hrvatske glazbene scene koja uspješno prati europske trendove i prepoznata je i cijenjena kako u hrvatskom društvu tako i u svijetu.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

Projekt se sastoji od specifičnih ciljeva, koji uključuju promociju domaće kvalitetne i originalne autorske glazbe, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti, poticanje i podržavanje domaćeg glazbenog stvaralaštva, posebice mladih autora, pojačavanja veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika, te time doprinjeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni.
Glavna aktivnost projekta su koncerti u izravnom prijenosu na Hrvatskom radiju iz Muzeja Suvremene Umjetnosti, točnije dvorane Gorgona.

Izvor: FB

Izvor: FB/ M^3 Photography

U dosadašnje uspješne tri sezone, MIMO je ugostio brojne hrvatske glazbenike različitih žanrovskih izražaja kao što su Antenat, Svemir, Bamwise, Lizards Exist, Pridjevi, Žen, Chui i brojni drugi. (Popis dosadašnjih izvođača možete pronaći na linku)

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta – svake prve nedjelje u mjesecu (od listopada 2016. do lipnja 2017.) jedan koncert koji će se i dalje održavati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Na svakom od osam koncerata u sezoni predstavit će se po dva izvođača koji su odabrani prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Kako bi se publici što bolje predstavili glazbenici, tijekom koncertne stanke voditelji programa razgovaraju sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, kao i same izvođače, te scenu općenito. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Na četvrtoj sezoni Medijskog Inventara Muzičkih Originala nastupit će:

02.10.2016.  VIBRICA + BRAIN HOLIDAYS

06.11.2016. THE HUNTING DOGS + BILK

04.12.2016. NO! MOZZART + ON

05.02.2017. BUBBLEGUM + DAS UNIVERZITAS

05.03.2017. FEREDON + EMBASSY 516

02.04.2017. IZ@ MEDOŠEVIĆ + NLV

07.05. 2017. DUO LIST + MOSKAU

04.06.2017. FRANZ KAFKA + MIMIKA ORCHESTRA

Za prijenos i ove sezone koncerata zadužen je izravan prijenos na Prvom programu hrvatskog radija, te video live stream na MIMO Yotube kanalu.

Više informacija o samom projektu možete dobiti i na službenim web i Facebook stranicama.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE