Zagrebačka je kulturna scena obogaćena prostorom čiji slogan Neka scena živi otkriva kako je glavni grad dobio mjesto na kojem će se glazbenici i raznoliki umjetnici imati priliku izraziti i povezati s ljudima sličnih kreativnih ideja.

brvnara logo

Na rubnom centru grada, preko puta Ciboninog tornja, otvoren je prostor udruge Brvnara, utočište za stvaraoce svih uzrasta koji teže istraživanju ljudskog duha i šarolike lepeze ljudske ekspresivnosti. Posebnost Brvnare je opuštena i intimna atmosfera za kreativno izražavanje čemu svakako doprinosi što je prostor u cijelosti izgrađen od drva.

brvnara2 (nastup Ladies Firsta)

U Brvnari će se održavati stand up nastupi, plesnjaci, karaoke večeri, predstave, večeri filozofije i poezije, večeri slobodnog mikrofona, rekreacijske aktivnosti te će se poticati zainteresirani da se okušaju u različitim načinima izražavanja. Među brojnim izvođačima koji su zadnjih nekoliko vikenda nastupali u Brvnari, ubrajaju se komičari Goran Vinčić i Joža Vrban, pjesnik i glazbenik Ivan Hozjan, elektronski glazbenici Smogart i Alfa Bizzar i bendovi kao što su Psihoza, Ladies First, Gambit, Wet Floor te mnogi drugi koji se zasvirali na nekom od instrumenata ili zapjevali na mikrofonu.

U sklopu Brvnare snima se par manjih filmskih projekata, no okosnica je ovog ambicioznog projekta glazba, preciznije, jamm session večeri koje povezuju glazbenike različitih izričaja i stilova te samim time pripremaju nezaboravne eksperimentalne zvukove za evente koji bi se prema planu trebali održavati svaki vikend.

brvnara1

Zagrebu je već dulje vrijeme trebao ovakav prostor, kreativcima je napokon omogućeno da se na jednom mjestu predstave i umjetnički razvijaju te u konačnici povežu s ljudima sličnih ukusa i svjetonazora. U jednu priču sve umjetnike povezuje volja za radom i poštovanje prema drugima te, naravno, jedinstvena atmosfera Brvnare.

Ovog petka (24.06) u Brvnari nastupaju Gambit i Neon Hornet.
Facebook event događaja – klik OVDJE.

Događaje u Brvnari možete pratiti na njihovoj Facebook stranici koja je dostupna klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE