12631303_10153993581467932_6131939251210320329_n

Dobili smo i posljednjeg finalista 20. HFG Demo Festivala. Radi se o bendu Modri Rudnik iz Slavonskog Broda. Bend je svoj prolaz u finale izborio glasovanjem putem facebook aplikacije Ožujskog HGF.

Modri Rudnik se tako pridružio već poznatim finalistima:  Roppongi Red (Zagreb),  Feredon (Dubrovnik), Media Stres (Čakovec), Candyflip (Osijek) i Tight Grips iz Karlovca.

Dana 26. svibnja započinje trodnevno finale ovogodišnjeg HGF Demo festivala. U Hard Placeu održat će se program „HGF Sessions Special“ s početkom u 21 sat. U programu sudjeluju gosti iz Švedske, bend Ikiryo , a nastupit će i bend iz Rijeke, Syleth.

Veliko finale održat će se večeras, 27. svibnja u Pivani kada će se svi finalisti predstaviti žiriju. Nakon što se izabere pobjednik 20. HGF Demo Festivala, uručit će se još i priznanja za najboljeg izvođača po izboru žirija medijskih djelatnika te i priznanje za najboljeg izvođača po mišljenju partnerskih festivala. Također, 3 benda će imati mogućnost dodatno se natjecati na koncertu u Tvornici od kojih će najbolji imati priliku svirati na ovogodišnjem izdanju Brijačnice.

Na zadnji dan jubilarnog 20. izdanja HGF Demo festivala, 28. svibnja u Zaboku imamo prilike čuti Zadrugu koja obilježava 25 godina postojanja. Koncert će se održati u Regeneratoru, a osim Zadruge nastupit će opet gosti iz Švedske, Ikiryo te pobjednici prošlogodišnjeg HGF Demo Festivala – Mr. Albino. Koncert počinje iza 21 sat.

Za Hard Place i Pivanu ulaz je slobodan, dok za koncert Zadruge, Ikiyra i Mr. Albina u Regeneratoru (Zabok) je potrebno izdvojiti 30 kuna. Ulaznice se mogu potražiti na prodajnim mjestima Entria (Zagreb, glazbena knjižara Rockmark).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE