U ponedjeljak, 16.5., klub Močvara u organizaciji AKC Attacka dovodi kultni engleski audio-vizualni projekt Psychic TV. Predvođeni Genesis P-Orridgem, koji će se pokazati jedinom konstantom ovog eksperimentalnog i avangardnog projekta, Psychic TV nam dolazi opet u Zagreb nakon 12 godina. Jedna od karakteristika Psychic TV-a su stalne promjene članove, pa su tako u orginalnoj postavi, uz Genesisa, bili i video majstor Peter Christopherson (Throbbing Gristle, Coil) te producent i perkusionist Alex Fergusson, član punk/new wave sastava Alternative TV. U kasnijim fazama, kroz bend su prošli i legendarni David Tibet (Current 93), Marc Almond i Alex Russel iz Soft Cella te mnogi drugi.

Psychic TV je bio uvršten i u Guinnesovu knjigu rekorda zbog objavljenih 14 live albuma u samo 18 mjeseci. Povodom zadnjeg studijskog albuma Snakes (2014.) koji nas poziva u svijet voodoo kulture, dobili smo još jednu priliku (a možda i zadnju) posvjedočiti jednom od najčudnijih i utjecajnih bendova eksperimentalne acid/industrial/psihodelične scene.

Uz Psychic TV, imat ćemo priliku čuti i njihovu službenu predgrupu, Aikula. Radi se o slovenskom alternativnom rock bendu u kombinaciji etno tradicije.

Također, biti će tu još i nastup sisačkog producenta Zarkoffa koji 2015. izdaje album Sweet Obsolete za francusku etiketu Unkown Pleasure. Iza projekta Zarkoff, krije se genijalac Saša Rajković koji je na sceni još od 2003. godine te je imao priliku nastupati na EXIT festivalu.

Vrata Močvare se otvaraju u 20:00, a koncert počinje u 21:30. Do 15.5. karte se mogu kupiti po cijeni od 110 kuna (Dirty Old Shop, Tratinska 18), a na dan koncerta za 130 kuna na blagajni kluba.

Sve ostale detalje pronađite na facebook eventu klikom OVDJE.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE