Ovaj petak, 4.3. u prostoru Autonomnog kulturnog centra Attack održava se zanimljiva indie poslastica.

Naime, riječ je o nastupu dva iznimno talentirana glazbena projekta – beogradski dream pop/shoegaze bend Bitipatibi, koji najavljuju glasan povratak u Zagreb, te talentirani multi-instrumentalist Kimekai, koji priprema novi album s kojega ćete nekoliko stvari moći poslušati u petak u Attacku.

Izvrsno popunjeni program Attacka u drugom mjesecu, te prvi koncert u 3. mjesecu samo su najava odlične predstojeće sezone, te svakako opravdanja imena “kulturnog centra”.

12191755_989567937751795_6100321460344635871_n

Bitipatibi je indie/shoegaze/dream pop bend nastao u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” (2013), propraćen je vrlo pozitivnim kritikama, a ubrzo nakon njegovog izlaska, bend prestaje s radom. No, nakon tri godine Bitipatibi se vraća na scenu u nešto izmijenjenom sastavu i nastavlja živjeti svoj san. Koncert u klubu Attack je opet prilika da vidimo ovaj bend pred kojim je sjajna budućnost. Bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac biti će izveden u cjelini, a imat ćemo i priliku čuti nekoliko potpuno novih pjesama koje su nastale u međuvremenu.

Bend možete pratiti na službenom Facebook, te Bandcamp profilu.

10411171_964059340275953_2979082308350433133_n

Kimekai je alias iznimno talentiranog đakovačkog producenta sa zagrebačkom adresom, Marka Vukovića koji je svoj hvaljeni album prvijenac izdao za Hush Hush Records iz Seattlea čime je ”Coral Dreams” zasluženo dospio u fokus kako naših tako i stranih medija. Svoj zvuk opisuje kao kombinaciju analognih sintisajzera, sanjivih vokala i organičkih perkusija, a kao utjecaje navodi žanrovski široku lepezu izvođača poput Joy Division, New Order, Gang of Four, James Blake, Toro y Moi, Shlomo, Soosh, Cloudfactory, Foals, Atlas Sound, Kraftwerk, Why Stakla i Holandija. Album mu je završio na visokom 13. mjestu Kultivatorove regionalne liste najboljih albuma: ”Ofucana je fraza u svojim bezbrojnim varijacijama kako mi, tako malen narod, u nečemu imamo konja za utrku s oh-tako-nedostižnim bjelosvjetskim primjerima… U svakom slučaju, zapamtite ovo ime”.

Kako će zvučati novi Kimekaijev album nešto drugačijeg zvuka od prošlog,  možete poslušati na prvom singlu na sljedećem linku:

Kimekaija možete također pratiti na njegovom službenom Facebook i Soundcloud profilu.

 

Klub se otvara u 20h, a karte po cijeni od 35kn možete nabaviti na blagajni kluba.

Raspored: Kimekai 21h, Bitipatibi 22h

Više informacija o ovom, ali i svim ostalim nadolazećim eventima možete dobiti na službenom Facebook profilu, eventu, te web stranici Akc Attacka.

Na kraju članka za naše čitatelje/ice pripremili smo nagradnu igru u kojoj dijelimo dvije ulaznice. Sretno svima, pratite nas i dalje!

 

NAGRADNA IGRA
 1. ) Lajkati facebook stranicu portala – LINK FACEBOOK STRANICE PORTALA.
2. ) Podijeliti ovaj post na svom facebook profilu. (obvezno postavke podjele staviti na public, kako bi nam bilo moguće vidjeti vaše objave)
 3. ) Ispod ovog članka dolje u komentarima napisati: “Mixeta me vodi na Bitipatibi i Kimekaija u Attack!” te obvezno u zagradu pored toga svoje ime i prezime.
Putem random.org generatora ćemo kronološki prema rednim brojevima komentara odabrati DVA dobitnika/ce koje ćemo objaviti u četvrtak, 3. ožujka na našem službenom STATUSU NAGRADNIH IGARA. Stay tuned & SRETNO SVIMA!
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE