Metal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno, na prvi takav nastup kod nas, u srijedu 1. lipnja u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma. Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine “Veliku četvorku” ili kvartet najvećih bendova u povijesti trash metala.

Obje grupe su na velikim svjetskim turnejama na kojima promoviraju nove albume objavljene nakon višegodišnje studijske pauze. U ovom paketu uspješno su poharali Europu prošle jeseni na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući ovaj u Zagrebu 1. lipnja.

U Hrvatsku se vraćaju nakon točno 3 godine. Slayer su u lipnju 2013. nakrcali Tvornicu kulture na samostalnom koncertu, dok su u srpnju te iste godine Anthrax nastupili ispred Iron Maidena u zagrebačkoj Areni.

Kalifornijski Slayer, bez sumnje jedan od najznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina proživio neke dramatične trenutke. U 2013. ostali su bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, nakon čega su 2015. objavili zapaženo izdanje Repentless. Naravno, na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će presjek bogate karijere u kojoj centralna mjesta drže remek djela žanra Reign In Blood, South Of Heaven i Seasons In The Abyss.

For All Kings jedanaesti je album njuroške petorke Anthrax i bit će službeno objavljen upravo danas. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s trashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge pogotovo kad je taj zvuk bio na vrhuncu. Raznolikoj publici ostali su pak ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla Bring The Noize.

Ulaznice:
Ulaznice u prodaju idu u ponedjeljak 29.02. po early bird cijeni od samo 190 kn. Ta cijena vrijedi zaključno s 9. ožujkom, a od 10. 03. penje se na 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kn.

U prodaju za ovaj koncert biti će pušteno samo 2,500 ulaznica.

Prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Službeni facebook event – OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE