Beogradska izdavačka kuća Mascom je najavila da će uskoro izdati remasteriziranu verziju šestog albuma grupe EKVDum Dum.

EKV je iznikao iz vrhunca beogradske alternativne scene i nastao kada je grupa Šarlo Akrobata krenula u potragu za novim zvukom. 1982. godina, Katarina II  bila je neobičan gradski sastav koji je osvajao simpatije slušatelja svojom čudesnom snagom i emocijama na nastupima po gradskim klubovima i dvoranama.

U 1991. godinu Jugoslavija ulazi bitno uzdrmana. Bend EKV suprotno očekivanjima nastavlja sa radom i objavljuje šesti po redu album Dum Dum, koji je jedini album u potpunosti napisan od strane Milana Mladenovića. Album odražava političku klimu u Jugoslaviji početkom 90-ih, a općenito se smatra njihovim najtamnijim izdanjem. Album je producirao Theodore Yanni i Đorđe Petrović. Gost zvijezde bile su Mitar Suba Subotić i Tanja Jovićević.

Publiku na ovom izdanju, osim sjajnog zvuka, očekuje i malo iznenađenje – bonus pjesma sa akustičnog nastupa EKV-a u Prištini iz 1994. godine.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE