Ovaj put odlučili smo popričati sa Slavkom Kozomorom, vokalom bendova Raskid 13 i Goatmare & The Hellspades. Što nam je Slavko sve ispričao, pročitajte u nastavku.

Pozdrav Slavko, za početak nam se malo predstavi.

Zdravo ja sam Slavko Kozomora, inženjer AV tehnologija i bavim se muzikom.

Vokal si u dva aktivna benda, što nam možeš reći o njima?

Upravo tako, pevam u bendovima Raskid13 (melo punk) i Goatmare & The Hellspades (horrorpunk). Raskid13 je poprilično aktivan s obzirom na to da sviramo nepunih godinu dana, a što se tiče Goatmare ekipe, novim line up-om ćemo promeniti neaktivnost u prethodnom periodu.

Album tvog drugog benda Raskid 13 zove se „Mi imamo bend“, možeš li nam objasniti kako je nastao taj naziv albuma?

U pitanju je provala od pre nekih 13 godina, kada je jedan drugar u prisustvu ekipe u pokušaju da ostvari kontakt sa nekim devojkama izjavio „Ćao. Mi imamo bend.“. Ta izjava je po nama nešto najgenijalnije, tako da, mi imamo bend.

U spotovima benda Raskid 13, prazne limenke piva normalna su pojava. Tko najviše pije u bendu?

Realno, svi. Bilo bi subjektivno s moje strane proceniti ko najviše pije, stoga, neka publika zaključi sama…

Koliko često blejite ispred dragstora?

Kad god nam se ukaže prilika. Posle koncerata, posle proba i pre svega.

 

 

Imaju li i ostali članovi tvojih bendova druge bendove ili si ti iznimka?

Imali su, a sada sticajem okolnosti, imaju opet. 😉

Imate i acoustic verzije pjesama, smatraš li da takve verzije trebaju raditi i ostali bendovi?

To je stvar trenutka i zajebancije. Kada smo svi na okupu, jednostavno volimo da sviramo. Biće ih još sigurno, sad će zima pa kreće sezona bleje po tuđim kućama.

Da li bi mogao pjevati u crkvenom zboru i što misliš o crkvenim zborovima?

Mislim da ne bih mogao pevati, jer tu ne možeš biti pijan. Mada možda i može, ko zna. Prijaviću Miroslava Ivanovića i sebe, biće mu zadovoljstvo. 😛

Sudjelovao si na projektu „Horrorpunk All Star Crew“ s pjesmom Mrtvo More. Što je i tko su sve „Horrorpunk All Star Crew“?

Tu pesmu smo napravili kao znak saradnje i druženja između prijateljskih bendova. Pored nas, tu je i Miloš Milić Misa iz horror wave benda Drugo Lice, Matija Rošić iz zagrebačkog horrorpunk benda Saučešće, kao i pokojni Radoslav Slavnić, moj veliki prijatelj i pevač benda Vultures iz Rume.

Odakle crpiš inspiraciju za pisanje tekstova svojih pjesama?

Bio sam u braku. Šalu na stranu, uglavnom mi ideje dođu noću kada ih moram momentalno zabeležiti kako ih sutra ne bi zaboravio.

U Goatmarima postoji ženski vokal, koji osim što je vokal svira i klavijature. Kako to utječe na testosteron u bendu?

Isidora Dimić je naša mama i ortak istovremeno. Ponekad je više mama, ali to tako treba.

 

 

Kako uspijevaš uskladiti probe s dva benda i posao?  

Po meni, život je previše kratak kako bi se čovek maksimalno skoncentrisao na sporedne stvari kao što je posao. Život je pun lepih stvari i treba ih proživeti i raditi ono sto nas čini srećnim.

Odražava li se rad na jednom bendu na rad s drugim bendom?

Donekle da, ali ne u lošem smislu. Oba benda su zasebne priče, svaki ima svoju publiku i svoje planove koje ostvaruje međusobnim dogovorom. Svi smo prvenstveno drugari i to nam je najbitnija stvar.

Kada bi mogao birati, što bi prije odabrao, da budeš vampir ili zombi?

Pre bih odabrao da budem vampir. 😛

Imaš li najdraži horror film?

Au, svi su mi dragi… ako bih morao da odaberem neki, izabrao bi „Event Horizon“.

Nedavno si nastupao s bendom Raskid 13 pred osječkom publikom, za Halloween nastupaš s oba benda pred osječkom publikom, a dan prije pred đakovačkom. Što publika može očekivati ovaj put?

Publika pre svega može očekivati dobar provod. Nama je u Osijeku bilo preodlično tako da verujem da će nam opet biti super. Raskid13 ima novih veselih pesama koje će izvesti, a Goatmare se poprilično trudio da u rekordnom roku pripremi program dostojan publike. Sa novim članovima i lineup-om, zaista se nadam da će publika uživati koliko i mi.

Što za tebe znači Halloween?

Halloween je za mene praznik života, jer me podseća na to da se u jednom kratkom momentu sve može završiti brze nego što je počelo…

Dobili ste mnoge pohvale od priznatih glazbenika za bend Raskid 13, kakva je situacija s pohvalama vezanim uz Goatmere?

Goatmare je tokom prethodnih godina dobio zaista velike pohvale muzičara sa kojima smo sarađivali i nadam se da će ih opet biti s obzirom na to da nakon perioda stagnacije opet počinjemo sa koncertnim aktivnostima i izbacivanjem novih pesama. Među prethodnim pohvalama tu su Kriki iz Mortal Kombata, Zombi iz Infesta, Stevan Milanković iz Putrid Blooda, Aref iz Doghousea, Boba iz Ritma Nereda i dr. Pop iz Atheist Rapa.

Kako pohvale utječu na rad benda i na same članove?

Svaka pohvala nam uvek jako znači i istinski nas motiviše da stvaramo i iz svakog problema izađemo jači i odlučniji no ikad. Ovo važi za oba benda i zahvaljujemo se svim kolegama i fanovima na recima podrške.

Tko vam snima spotove i kako oni nastaju?

 U spotove se ne mešam, glavni i odgovorni je Miroslav Ivanović Joe i bez njega ne bismo imali ništa. Volimo te papane! :*

Za sam kraj, što nam možeš poručiti?

Jedva čekamo da dođemo! A posle, kad se boje krvi stope, i kad se oči sklope, vidimo se opet…

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE