Hrvoje Ban, glazbenik iz Zaprešića, glazbom se bavi preko 20 godina. Svojom svestranošću u raznim glazbenim žanrovima i baratanjem s deset instrumenata, Hrvoje je u hrvatskoj glazbi napravio velik doprinos, putem mnogih glazbenih sastava, suradnjama s drugim glazbenicima i individualnim performansima.
Hrvoje je tako svirao u tamburaškom orkestru, svira trenutno u tamburaškom zboru Gaj Zaprešić, a član je i benda Savski valovi koji su na sceni preko 15 godina i do sada imaju dva albuma. Mimo tamburaške glazbe, svira tarabuku u zagrebačkom etno sastavu Vuge, član je hip hop grupe Smile Provokator, a pjevač je i grupe Kliker s kojima smo imali prilike surađivati prije.
Uz gitaru, bugariju, bas-gitaru, harmoniku, tarabuku, cajon, blokflaute, frulice, usnu harmoniku i klavijature, Hrvoje je najnoviju ljubav pronašao u havajskom žičanom instrumentu ukulele, s kojim je počeo raditi obrade poznatih domaćih i regionalnih hitova, a koje na njegovom Youtube kanalu broje i preko 10 000 posjeta te je projekt nazvan Ukulele obrade.
Ukulele obrade svakim danom dobiva sve veći interes javnosti i medija, prvenstveno zato što nije tako ordinarno čuti neki poznati radijski hit na tako interesantnom i ne toliko zastupljenom instrumentu.
Hrvojevu glazbu i rad možete pratiti na sljedećim linkovima:
Ovdje poslušajte neke od Hrvojevih obrada na ukuleleu:

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE