Ovogodišnji, peti po redu Rovinj Jazz Festival počeo je 2. svibnja kada su ga otvorili Kraljevski gudači sv. Đorđa iz Srbije, a festival je 22. svibnja ugostio David Murray Infinity Quartet, 4. srpnja Massima i 40 glazbenika Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije koji je pjevao Sinatrine uspješnice, a 12. srpnja publika će imati priliku poslušati dvostruku dobitnicu Grammyja, jazz i pop vokalisticu iz Amerike – Cassandru Wilson.

Cijenjena umjetnica, miljenica ovdašnje publike u Rovinju će nastupiti svega tri mjeseca od objave novog albuma Coming Forth by Day, izdanog u povodu stogodišnjice rođenja svevremenske umjetnice Billie Holiday (Legacy Recordings/Menart). Lady Day, jedna od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena imala je veliki utjecaj na Cassandru Wilson koja kaže: “Zaljubljena sam u glas Billie Holiday od trenutka kad sam ga čula i ona me nadahnjuje kroz cijelu karijeru.” 
 
 
Veliko finale Rovinj Jazz Festivala bit će u znaku najpopularnijeg violončelističkog dvojca današnjice. 2CELLOS u Rovinju će nastupiti 24. srpnja. Bit će to ujedno premijerno hrvatsko predstavljanje novog albuma Celloverse (Portrait/Menart). 
 
Ulaznice potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Branimir centar), na prodajnim mjestima Eventima i online putem www.eventim.hr. 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE